preskoči na sadržaj

Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška

Login
Projekt

ŠKOLSKI RADIO - EMISIJA SIJEČANJ

ŠKOLSKI RADIO - VALENTINOVO

Izreka dana
 
Vodič za fakultete

Pomorski fakultet u Rijeci

Kalendar
« Lipanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

VIJESTI
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 6. 2012.

Ukupno: 327414
Ovaj mjesec: 3220
Ovaj tjedan: 929
Danas: 547
Zaštita privatnosti

VJEŽBENIČKE TVRTKE

VT VINALIS d.o.o (osnovana rujan 2017.)

https://vt-vinalis.webnode.hr/

VT POZITIVA d.o.o (osnovana rujan 2017.)

VT SLAVONSKA BAJKA d.o.o (osnovana rujan 2018.)

slavonska.bajkavt@gmail.com

VT E - MINI (osnovana rujan 2018.)

vt.e.mini@gmail.com

ZAVRŠNI RAD

UPUTE ZA IZRADU:

POPIS TEMA:

ELEKTRO SMJER:

KOMERCIJALNI SMJER:

VREMENIK IZRADE

RASPORED OBRANE

POVJERENSTVO ZA OBRANU

DRŽAVNA MATURA

UČENIČKI SERVIS

Vodič za stipendije

VIJESTI
Svemu dođe kraj, pa i srednjoškolskim danima!
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 22. 5. 2019. 21:29

Danas, 22. svibnja pridružili smo se svim maturantima Nove Gradiške u povorci kroz centar. Njihove pjesme, transparenti i veselo raspoloženje izvuklo je mnoge na ulicu. U 12 sati tradicionalno smo poslušali studentsku himnu Gaudeamus igitur, a zatim su maturanti otplesali Kvadrilu. Hvala svima na dolasku, a maturantima želimo lijep provod danas!


[OPŠIRNIJE]Opraštamo se od srednjoškolskih dana!
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 22. 5. 2019. 21:29

Posljednjih dana naši maturanti provodili su svoje večeri na novogradiškoj Ljetnoj pozornici. Družili su se, pjevali i provodili skupa posljednje srednjoškolske dane, a u opuštanju su im se pridružili i ostali maturanti te mlađe generacije. Dana 21. svibnja imali su priliku i poslušati nastup našeg školskog benda "Interferencija". Želimo im dobar provod i večeras te lijepe uspomene koje će ponijeti u život.


[OPŠIRNIJE]Održan projekt Kitteens
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 21. 5. 2019. 09:02

U subotu 18. svibnja 2019. u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi održan je projekt Kitteens u kojem je škola surađivala s udrugom Osijek Software City. Cilj je projekta STEM Kitteens potaknuti djevojke na zanimanje za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
U sklopu projekta održane su radionice za osnovnoškolke 7. i 8. razreda i za srednjoškolke, a moglo se naučiti kako kreativno napraviti robotsku ruku, kako raditi s micro bitovima i primijeniti mnoge spoznaje u 3D modeliranju. Radoznalost, zaigranost i entuzijazam preplavio je učionice i hodnike škole. Djevojke su na taj način potaknute na razmišljanje o programiranju i novim tehnologijama koje su budućnost, a zanimanje za sve grane tih tehnologija mogu produbiti upravo u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi.

Tekst: Leonija Laktić Fotografije: Boris Grgić, Ivana Jurašinović, Mateja Vlaović


[OPŠIRNIJE]ZAVRŠNICA FINANCIJSKOG OPISMENJAVANJA
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 20. 5. 2019. 11:57

Završnicu jednog od najvećih projekata udruge Financijski impuls koju su osnovali studenti Ekonomskog fakulteta Osijek, Financijskog opismenjavanja srednjoškolaca Slavonije i Baranje, obilježeno je 17. svibnja 2019. na Ekonomskom fakultetu.

U programu financijskog opismenjavanja sudjelovalo je 2300 učenika iz 21 srednje škole Slavonije i Baranje. Na završnici je sudjelovalo 40ak učenika, a među njima su bile i naše učenice, Leonarda Lukačević i Sara Stokić iz 4.k, Sara Curić i Kristina Rimac iz 3.k.

Na završnicu su pozvane učenice koje su pokazale najbolji rezultat tijekom radionice koje su održali studenti EFOS-a u našoj školi u ožujku.

Bravo djevojke!

Ivana Gajski Berić


[OPŠIRNIJE]Dobro se slatkim vraća
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 20. 5. 2019. 09:18

Često surađujemo sa  Industrijsko-obrtničkom školom, posuđujemo jedni od drugih poput dobrih susjeda. U srijedu 15. svibnja 2019. priredili su iznenađenje za našeg maturanta Tomislava Kovačevića koji je pripomogao oko snimanja i montaže video uratka pomoćnih kuhara i slastičara. Učenici su zajedno sa svojom profesoricom Jelom ispekli tortu Tomislavu u čast te počastili cijeli njegov razred. Hvala kuharima i slastičarima, hvala profesorici, hvala Tomislavu na  nesebično utrošenom vremenu. Ovo je primjer gdje humanost i stručnost idu ruku pod ruku i daju dobre rezultate i  ljudsku toplinu.

Tekst: Mira Linjaković,prof. savjetnik

[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA UČENIKE 2.E, 2.F I 2.G RAZREDA
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 20. 5. 2019. 08:38

Obavještavaju se i učenici 2e, 2f,  i 2g razreda da će birati jedan od ponuđenih izbornih strukovnih modula s pripadajućim nastavnim predmetima koje će slušati u trećem i četvrtom razredu.

 Zbog ograničenosti prostorom i resursima, svaki će modul/predmet moći pohađati pola učenika iz razreda. Učenici će biti podijeljeni u izborne module/predmete na osnovu odabira putem suglasnosti, a ako više od pola učenika odabere npr. prvi izborni modul/predmet, prednost će imati učenici s boljim prosjekom ocjena prvog i drugog razreda.

Izbor će se vršiti putem suglasnosti koju ćete dobiti od razrednika.

Ponuđene izborne module i predmete možete pronaći u privitku, a ukoliko želite vidjeti sadržaj ponuđenih predmeta, možete ga  iščitati u strukovnom kurikulu za pojedino zanimanje putem poveznica.

Tehničar za računalstvo:

 https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2017_07_71_1699.html

Tehničar za mehatroniku:

 https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2017_07_71_1705.html


[OPŠIRNIJE]Otvorenje izložbe likovnih radova učenika naše škole
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 17. 5. 2019. 08:20

U četvrtak, 16.5., pod velikim odmorom, u holu škole otvorena je izložba likovnih radova učenika naše škole pod nazivom "#art work of #etešng" na kojoj je izloženo 113 likovnih radova.  Izložbu je osmislila i organizirala školska knjižničarka Angelina Bijelić, a talentirani učenici čiji su radovi izloženi su: Robert Šimunović, Renata Tančak, Zvonimir Majdandžić, Denis Aleksić, David Šimunović, Sandro Savi, Stjepan Friščić, Sara Strinavić, Danijel Kolundžija, Vito Poletto i Valentino Marjanović. Za atmosferu je bio zadužen Karlo Matijević koji je pripremio prigodnu tematski odgovarajuću elektroničku glazbu. Učenicima se riječima hvale obratila i muzejska pedagoginja Jelena Kovre. 
Ukoliko je netko propustio otvorenje, izložba se može pogledati i sljedeći tjedan.

tekst: školska knjižničarka Angelina Bijelić 
fotke: Ivana Jurašinović i Angelina Bijelić


[OPŠIRNIJE]Dan otvorenih vrata - tradicija zbog koje nam je škola prepuna osmaša
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 14. 5. 2019. 22:36

Već pet godina u isto vrijeme u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi priređujemo nova iznenađenja za naše buduće učenike. I ove godine 10. svibnja 2019.  posjetili su nas zainteresirani osmaši iz devet osnovnih škola. Za njih smo priredili izložbe, interaktivne radionice, demonstracije eksperimenata, kviz i još mnoštvo atraktivnih sadržaja poput robota, solarnog drveta i solarnog automobila. U obilazak svih tih atrakcija poveli su ih učenici predstavnici Vijeća učenika i volonteri, a dočekali nastavnici struke u praktikumima, radionicama i laboratorijima. Nadamo se da smo im pokazali bar djelić onoga što ih očekuje kad se upišu u našu školu i da će nam se vratiti kada dođe vrijeme upisa. Ovakvim načinom prezentiranja  dajemo svoj doprinos u promociji četverogodišnjih  strukovnih zanimanja među mladima.

Tekst: Mira Linjaković, prof. savjetnica

Fotografije: Danijel Meseš


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje u atletici
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 9. 5. 2019. 20:46

Dana 8. svibnja na gradskom stadionu održano je Županijsko natjecanje u atletici za učenice i učenike srednjih škola. Na natjecanju su nastupili učenici naše škole i učenici Gimnazije Nova Gradiška. Učenice i učenici su se natjecali u disciplinama trčanja na: 100 m, 400 m, 800 m, 1500 m i štafeti 100, 200, 300, 400 m, u disciplinama skakanja: skoku u dalj i skoku u vis te disciplini bacanja - kugla. Naši učenici su bili bolji od učenika iz Gimnazije u 6 od 8 disciplina te su tako ostvarili plasman na Državno natjecanje koje će se održati u Splitu 20. i 21. svibnja. U kategoriji učenica konačni rezultat je bio neizvjestan do posljednje discipline (skok u vis) koja je odlučila pobjednika. U toj disciplini bolje su bile učenice iz Gimnazije koje su tako slavile za samo jedan bod više od naših učenica. Za našu školu u kategoriji učenica nastupile su: Ivona Mihić (100 m), Antonija Markešić (400 m), Valerija Videc (800 m), Magda Marjanović (1500 m), Sara Curić (skok u dalj), Lora Peić (kugla) i Eleonora Stipić (skok u vis). U kategoriji učenika nastupili su: Robert Domiter (100 m), Luka Štefanac (400 m), Gabriel Trobić (800 m), Daniel Trobić (1500 m), Tin Andrijić i Noa Vlaentić (skok u dalj), Josip Crnković (kugla), Petar Spiedlick i Roman Anđelković (skok u vis). Čestitke učenicima na ostvarenom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Kitteens projekt
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 6. 5. 2019. 11:25

Provedi dan s nama na zanimljivim „geeky“ radionicama!

Kitteens je projekt koji organizira i vodi skupina STEM entuzijasta kako bi zainteresirali djevojke (teen: 13-20) za područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike. 18.05.2019. u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi Nova Gradiška od 08:30 do 15:00.

Prijeve su besplatne, no mjesta su ograničena pa je prijava obvezna.

U suradnji sa Osijek Software City i sponzorstvom Britanske Ambasade i Bobi ova jednodnevna radionica spaja zabavu i znanost na poseban način. Radit ćemo s Micro:bitom i posebnim primjenama u 3D modeliranju, naučiti o principima dizajna i kreativno izraditi robotsku ruku!

Pripremili smo fora nagrade, svaka sudionica nosi kući svoj micro:bit. Cijeli program je prožet druženjima i malim team building zadacima.

Prijave na: https://www.entrio.hr/event/stem-kitteens-nova-gradiska-6438

Više informacija na www.kitteens.org

Ili Facebook - https://www.facebook.com/events/419723672152745/ i Instagram stranici - https://www.instagram.com/kitteens.stem/


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 26. 4. 2019. 08:30

Obavještavamo učenike i nastavnike da nastava 29.04. 2019. počinje rasporedom B tjedna.


[OPŠIRNIJE]„Game day“ u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi Nova Gradiška
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 25. 4. 2019. 10:20

    Dana 24. travnja obilježen je „Game day“ u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi Nova Gradiška od 10 do 12 sati. Nastavnici naše škole organizirali su turnir u Fortnite-u i LOL-u u trima učionicama.

     Prema posljednjim podatcima, gaming je treća industrija po zaradi kada je u pitanju zabavna industrija, nakon televizije i izdavaštva (knjiga) čime je prestigla i filmsku industriju. U današnjem vremenu potrebno je upoznavati se s novim, svladavati nove vještine i proširivati svoje znanje i poznavanje različitih područja, posebno onih koji su vezani uz tehnologiju.

     Dok se na prvi pogled čini da djeca samo igraju igrice, dugoročno se mogu postići pozitivni rezultati. Kada je u pitanju sama igra, učenici imaju priliku razvijati se kao osobe, odnosno imaju priliku razvijati natjecateljski duh, surađivati s drugima radi postizanja zajedničkih ciljeva te reagirati na nepravedne situacije. Zajednička suradnja vidi se u organizaciji tog dana kao i u izvedbi. Timski rad je nešto s čime se susreću u osnovnoj, a i kasnije u srednjoj školi, fakultetu te na poslu čime je priprema za takav rad bitna za današnju djecu. Naglasak se stavlja i na kognitivni razvoj jer ovisno o djeci i igri, oni razvijaju koncentraciju na visokoj razini, sposobnosti vizualnog opažanja u igricama te snalaženje u prostoru i donošenje odluka (koje ponekad uključuju žrtvovanje manjeg cilja radi postizanja većeg), a takve vještine mogu se preusmjeriti i na školske sadržaje uz povezivanje onog što oni vole s onim što oni moraju savladati.

     Osim razvoja njihovih vještina koje imaju svoje mjesto u današnjem svijetu tehnologije, određen broj učenika s vremenom razvije zanimanje za uloge nužne za opstanak gaming industrije kao što su programer ili game tester.


[OPŠIRNIJE]Posjet Muzej iluzija i Tehnički muzej
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 24. 4. 2019. 10:07

Dana 11.4.2019. učenici prvih razreda posjetili su Muzej iluzija i Tehnički muzej Nikola Tesla. U Muzeju iluzija, uz pomoć preko 70 eksponata, naučili su mnogo o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i znanosti te bolje razumjeli zašto naše oči vide stvari koje mozak ne razumije. U Tehničkom muzeju Održana je prezentacija o izumima Nikole Tesle. U odjelu astronautike posjetili su planetarij u kojemu se pomoću specijalnog projektora prikazuje zvjezdano nebo iznad Zagreba.


[OPŠIRNIJE]Svečana dodjela nagrada za državni likovni natječaj "Koji si ti lik?!"
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 23. 4. 2019. 21:06

23.4. u 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu otvorena je Noć knjige 2019. Nakon otvorenja Noći knjige uslijedila je svečana dodjela nagrada i priznanja pobjednicima državnog likovnog natječaja "Koji si ti lik?!" i njihovim mentorima. Učenik i autor pobjedničkog stripa "Batman profesor" Sandro Savi i mentorica Angelina Bijelić prisustvovali su otvorenju Noći knjige te preuzeli priznanja i vrijedne nagrade.

tekst i fotke: školska knjižničarka Angelina Bijelić


[OPŠIRNIJE]Noć knjige u našoj školi
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 23. 4. 2019. 21:01

23.4. od 8 do 12 sati obilježena je Noć knjige u našoj školi virtualnom izložbom učeničkih radova, virtualnom prezentacijom najpoznatijih stripova i fotografija s radionice o izradi stripa te izložbom stripova iz kolekcije Dražena Luketića i Lovre Jugovića. Stripove proizašle iz radionice o izradi stripa izradili su učenici: Sandro Savi, Sara Strinavić, Robet Šimunović, Danijel Kolundžija i Petar Spiedlick.
Ako niste uspjeli posjetiti izložbu, možete je pogledati naknadno unutar tjedan dana svakim radnim danom od 8 do 12.

školska knjižničarka Angelina Bijelić


[OPŠIRNIJE]Posjet M-SAN i HRT
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 23. 4. 2019. 08:47

Nastavljamo s praksom posjećivanja jedne od najmodernijih tvrtki ovih prostora i HRT-u kao najvećoj televiziji. 
Domaćini iz Rugvice pokazali su nam način poslovanja skladišta i eKupi trgovine te su nam pokazali pogone u kojima se sklapaju televizori tvrtke VIVAX i MS računala. Učenici su imali priliku vidjeti kako funkcionira i s čime se bavi MR servis. Nakon Rugvice učenici su se uputili prema zgradi HRT-a gdje su se upoznali sa poviješću i načinom proizvodnje tv emisija, dokumentaraca, vijesti i zabavnog programa kao i sa radom raznih radija i studija.


[OPŠIRNIJE]SRETAN USKRS!
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 19. 4. 2019. 13:59

Sretan i blagoslovljen Uskrs žele Vam učenici i djelatnici Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška.


[OPŠIRNIJE]Poziv na Noć knjige
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 18. 4. 2019. 14:40

Pozivamo Vas na Noć knjige u našoj školi koju obilježavamo u utorak, 23.4. Škola će biti otvorena za sve posjetitelje od 8 do 12 sati. Svi ljubitelji stripa moći će pogledati virtualnu izložbu stripova i učeničkih radova s radionice o izradi stripa, prelistati stripove koje su za izložbu donijeli Dražen Luketić i Lovro Jugović, te pročitati stripove učenika Sandra Savija, Sare Strinavić, Danijela Kolundžije te Petra Spiedlicka.

tekst i fotke: školska knjižničarka Angelina Bijelić


[OPŠIRNIJE]EUROPE DIRECT SLAVONSKI BROD - EU IZBORI
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 18. 4. 2019. 12:44

Dugogodišnja suradnja naše škole i Europe Direct-a Slavonski Brod nastavlja se uhodanim tempom. Utorak 16. travnja 2019. predstavnice EDIC-a Slavonski Brod gđa.Božica Sedlić u pratnji veoma raspoloženih suradnica Ive i Maje, održale su predavanje o funkcioniranju EU, institucijama EU, prednostima EU za mlade i EU izborima. Bilo je to vrlo zanimljivo, korisno, informativno i nadasve zabavno druženje. Učenici su također imali priliku pokazati stečena znanja o EU.

 

Ivana Gajski Berić


[OPŠIRNIJE]Rezultati nagradnoga natječaja "Koji si ti lik?!"
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 17. 4. 2019. 11:05

Strip "Batman profesor" učenika Sandra Savija (2. G) pod vodstvom mentorice Angeline Bijelić odabran je za najbolji u kategoriji srednjih škola na razini države.Državni natječaj za likovne radove učenika osnovnih i srednjih škola provela je Hrvatska udruga školskih knjižničara u suradnji sa stručnim suradnicima školskim knjižničarima.

Na natječaj su pristigla 72 litararna rada i 81 strip iz 78 osnovnih i srednjih škola Hrvatske i jedne hrvatske osnovne škole iz Luksemburga. Odabrani stripovi bit će nagrađeni i izloženi na otvorenju manifestacije Noći knjige, u utorak, 23. 4. u 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Više informacija na: http://www.husk.hr/pobjednici-natjecaja-koji-si-ti-lik/

tekst i fotke: školska knjižničarka Angelina Bijelić


[OPŠIRNIJE]Učenici posjetili Tim Kabel i Schrack
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 15. 4. 2019. 07:48

U prvom dijelu posjeta učenici su imali priliku upoznati se sa tvrtkom Tim Kabel. Tamo su vidjeli skladište i dio u kojem se režu i sortiraju kabeli za daljnju distribuciju. Domaćini su nam pokazali i dio u kojem je smještena „komercijala“ tvrtke. Nakon kratke okrepe i grupnog fotografiranja učenici su se uputili prema Zagrebačkom Velesajmu gdje su posjetili info dane tvrtke Schrack kojima je tvrtka obilježila 25 godina prisustva u Hrvatskoj. Puni utisaka i informacija uputili su se kući. Nadamo se da će im viđeno pomoći u budućem školovanju i usmjeravanju za buduće zanimanje.


[OPŠIRNIJE]Dani medijske pismenosti
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 13. 4. 2019. 00:40

Dana 11.4.2019. učenici 2. k i 4. e razreda nazočili su predavanju i radionici povodom Dana medijske pismenosti u Domu kulture Nova Gradiška. Učenici su imali priliku pogledati igrani film Ne pričamo o vama nego o djeci, eksperimentalni film Kartograf  i dokumentarni film Cijena tišine  te analizirati i interpretirati tematske, sadržajne i formalne odrednice filmova. Cilj predavanja i radionice imao je obrazovnu i odgojnu svrhu. Obrazovna svrha bila je prepoznati sadržajne i formalne odrednice filma i osvijestiti poetike pojedinih filmskih žanrova, a odgojna naglasiti važnost poštovanja prema sebi i drugima u medijima.

Tekst: Daliborka Bilogrević


[OPŠIRNIJE]Predavanje "FAKE ≠ FACT"
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 10. 4. 2019. 12:21

U srijedu (10. 4.) podovom 2. dana medijske pismenosti (koji se održavaju od 8. 4. do 12. 4.) u našoj je školi školska knjižničarka Angelina Bijelić održala predavanje pod nazivnom "FAKE ≠ FACT".

Predavanje je održano pod satom razredne zajednice 3. F razreda, a obuhvatilo je osvještavanje kritičkog vrednovanja izvora informacija, medijsko i informacijsko opismenjavanje u vidu razvijanja sposobnosti razlučivanja pouzdanih od nepouzdanih informacija upoznavajući različite tehnike i modele propagande. Učenici su se upoznali s različitim vrstama i tehnikama propagande te osvijestili prisutnost i utjecaj nepouzdanih, netočnih i iskrivljenih vijesti te naučili koliko je važno provjeriti informacije kojima smo svakodnevno izloženi, osobito na društvenim mrežama i mrežnim stranicama.

Raspored događanja 2. dana medijske pismenosti možete pratiti na: https://www.medijskapismenost.hr/dani-medijske-pismenosti-2019-raspored-dogadanja/.

tekst i fotke: školska knjižničarka Angelina Bijelić


[OPŠIRNIJE]Radionica izrade stripa
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 27. 3. 2019. 13:55

Edukativno-kreativna radionica izrade stripa održana je 27.3. za vrijeme 6. i 7. sata u našoj školi.

Školska knjižničarka Angelina Bijelić održala je kratko izlaganje o stripu koje je obuhvatilo definiciju i obilježja stripa, povijest i razvoj, osnovne podatke o najpoznatijim stripovima, izražajna sredstva stripa, povezanost stripa s filmom te upute za izradu stripa na temu "Koji si ti lik?!"

Nakon izlaganja, učenici su izrađivali vlastite stripove različitih žanrova služeći se različitim tehnikama. U procesu su nastajanja novi maštoviti ostvaraji, a nakon što budu dovršeni, bit će poslani na nagradni natječaj povodom Noći knjige i prezentirani na virtualnoj izložbi. 

tekst i fotke: školska knjižničarka Angelina Bijelić


[OPŠIRNIJE]Gradsko natjecanje u košarci
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 27. 3. 2019. 12:14

Dana 27.03.2019. je u našoj dvorani održano gradsko natjecanje u košarci. Nakon dramatične završnice naša škola je pobijedila Gimnaziju 34 : 33 i plasirala se na županijsko natjecanje koje će se održati 04.04.2019. U Slavonskom Brodu. Etes: Štivin D., Štivin S., Anđelkovic R., Jugović L., Valičević K., Janeček J., Guberović F., Kumić R., Crljenković Z., Penić L.,Valentić N., Marjanović A.

Tekst i slike: Aleksandar Jović


[OPŠIRNIJE]Učenici naše škole osvojili 7. mjesto na Državnom prvenstvu u krosu
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 27. 3. 2019. 12:04

Dana 24. i 25. ožujka učenici naše škole nastupili su na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava u krosu koje je održano u Poreču. U kategoriji mladića sudjelovala su 24 školska sportska društva koja su brojala 96 natjecatelja. Učenici naše škole u sastavu Luka Štefanac, Daniel Trobić, Gabriel Trobić i Antonio Relković zauzeli su ukupno 7. mjesto. Daniel Trobić je završio utrku na 2000 m na 8. mjestu s vremenom 6:17, Luka Štefanac je bio 21. s vremenom 6:30, Gabriel Trobić je bio 60. s vremenom 7:12, a Antonio Relković 87. s vremenom 8:22. Čestitke našim učenicima na postignutom uspjehu!

Tekst i slike: Vladimir Andrašić


[OPŠIRNIJE]#EDICHRVATSKA - #OVAJPUTGLASAM
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 26. 3. 2019. 10:24

Informacijski centri Europe Direct (EDIC) u Hrvatskoj objavili su nagradni natječaj 20. siječnja 2019. godine za videoradove u trajanju od 60 sekundi sa svrhom poticanja mladih na aktivno uključivanje u izbore za Europski parlament 2019. Zainteresirani prijavitelji su imali zadatak da u zadanom vremenu na kreativan i mladima primjeren način objasniti zbog čega će glasati na izborima za Europski parlament 2019. godine. Sadržaj videorada morao je obuhvaćati promicanje europskih vrijednosti, aktivnog građanstva te važnost i ulogu mladih u EU.

Robert Šimunović, učenik 4. razreda smjer komercijalist, pod mentorstvom nastavnice Ivane Gajski Berić na natječaj je prijavio dva videorada, koje smo ranije objavili na facebook stranici naše škole. Robert je nagrađen u dvije kategorije: najoriginalniji i najautentičniji videorad.

Nagrada za najoriginalniji videorad je sudjelovanje na Međunarodnom parlamentu mladih „Kakvu Europu želimo?“ i posjet institucijama EU-a u Bruxellesu. Nagrada za najautentičniji videorad je elektronički čitač knjiga (e-book reader). Nagrade osiguravaju Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, Europski dom Slavonski Brod, informacijski centri EDIC u Hrvatskoj, Savjet mladih Brodsko-posavske županije te Savjet mladih Grada Slavonskog Broda.

Čestitamo Robertu i svim ostalim nagrađenim prijaviteljima.

Tekst: Ivana Gajski Berić


[OPŠIRNIJE]Radionica izrade stripa
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 21. 3. 2019. 23:23

Radionica izrade stripa održat će se 27.3. (srijeda) 6. i 7. sat u učionici EJ3.

Svi zainteresirani koji se još nisu prijavili, mogu se prijaviti u školskoj knjižnici.

Polaznici radionice mogu ponijeti svoj crtaći pribor, odabrati omiljenog lika iz svijeta stripa ili književnih djela i izraditi svoj strip. 

6 najboljih radova šaljemo na natječaj "Koji si ti lik?!" (za detalje klikni na navedeni link), a svi radovi bit će fotografirani i predstavljeni na virtualnoj izložbi.

http://www.husk.hr/wordpress/wp-content/uploads/2019/03/Natje%C4%8Daj-Koji-si-ti-lik.pdf

Tekst i slike: Angelina Bijelić


[OPŠIRNIJE]FINANCIJSKA PISMENOST
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 21. 3. 2019. 23:13

Dana 21. ožujka 2019. učenici smjera komercijalist imali su priliku sudjelovati na vrlo zanimljivom, interaktivnom i zabavnom predavanju koje su za njih pripremili studenti Ekonomskog fakulteta Osijek, Ana Lebić i Matej Majetić, ispred udruge Financijski impuls u sklopu smjera financijski menagement. Studentska udruga Financijski impuls, treću godinu za redom provodi projekt „Financijsko opismenjavanje srednjoškolaca“. Cilj ovog projekta je poboljšati financijsku pismenost srednjoškolske populacije. 

Učenici su u vrlo ugodnoj atmosferi odgovarali na pitanja o inflaciji, deprecijaciji, aprecijaciji, dionicama, kamatama, debitnim i kreditnim karticama, kako ispravno popuniti HUB, bruto i neto plaća…..

Zadnjih 10 minuta predavanja ostavljeno je za ponavljanje, i to ne bilo kakvo, već pomoću online edukacijskog alata Kahoot. Najuspješniji učenici su bili i nagrađeni.

Zahvaljujemo na dolasku Ani i Mateju, veselimo se novim susretima.

Tekst i slike: Ivana Gajski Berić


[OPŠIRNIJE]SAJAM VJEŽBENIČKIH TVRTKI – BJELOVAR 20. ožujak 2019.
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 21. 3. 2019. 23:08

Vježbeničke tvrtke naše škole Vinalis (4.k), Pozitiva (4.k), Slavonska bajka (3.k) i E-MINI (3.k) sudjelovale su na sajmu vježbeničkih tvrtki koji 12 godina organiziraju Komercijalna i trgovačka te Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar. Ukupno je sudjelovalo 41 vježbenička tvrtka iz 15 škola, iz 10 gradova, 8 županija i Grad Zagreb. Uz Sajam vježbeničkih tvrtki održan je i prvi susret učeničkih zadruga srednjih škola Bjelovarsko-bilogorske županije.

Učenici su na sajmu imali priliku pokazati stečena znanja pri sklapanju kupoprodajnih transakcija gdje je potrebno popuniti odgovarajuću dokumentaciju, komunicirati s poslovnim partnerima koje je podrazumijevalo predstavljanje tvrtke pri provođenju transakcija. Osim toga, učenici su imali priliku pokazati originalnost, kreativnost, te umijeće pregovaranja i komuniciranja.

Zahvaljujemo Turističkoj zajednici Nova Gradiška za kombi vozilo koje su nam ustupili kako bi mogli otputovati na sajam.

Tekst i slike: Ivana Gajski Berić


[OPŠIRNIJE]SkillME 2019
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 21. 3. 2019. 10:58

Učenici Jakov Hotovec i Alen Stepić te njihovi nastavnici Zvonimir Andrišek i Krunoslav Cvitković sudjelovali su na SkillME 2019 konferenciji. Ove godine domaćini konferencije bili su Privredna komora Primorska, Slovenija i Tehnička škola Koper. Konferencija je bila fokusirana na bolju povezanost industrije i srednjoškolskog obrazovanja i razmjene primjera dobre prakse unutar regije Alpe-Adrija. Fokus je bio na strojarstvu, mehatronici, automotivu i obradi drveta. Sudjelovale su strukovne i tehničke škole iz Austrije, Slovenije, Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Hrvatske. Konferencija se sastojala od predavanja i prezentacija primjera dobre prakse i učeničkih radionica gdje su učenici rješavali probleme u grupama sastavljenih od učenika iz raznih zemalja. Cilj je bio promovirati suradnju i prevladavanje jezičnih barijera kao i učenje iz stvarnih izazova i problema u izradi i proizvodnji. Na putu su imali priliku posjetili „Fakulteta za energetiko Krško“ te upoznati Portorož i Koper.


[OPŠIRNIJE]Prestižni Microsoft certifikati
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 19. 3. 2019. 15:49

Učenik naše škole, Matej Čavlović, uspješno je položio certifikacijski ispit za  Microsoft certifikat MTA 98-349 Windows Operating System Fundamentals.

MTA je Microsoftov certifikat za IT stručnjake – početnike koji verificira poznavanje temelja informacijskih tehnologija. MTA je idealni i preferirani početak puta prema vrlo cijenjenim certifikatima u svijetu IT profesionalaca: MCSA, MCSD i MCSE. Ovi certifikati potvrđuju poznavanje temeljnih rješenja i tehnologija neophodnih za izgradnju kompleksnih poslovnih rješenja.


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje u rukometu
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 19. 3. 2019. 15:39

Dana 19.03.2019. godine u našoj dvorani je održano županijsko natjecanje u rukometu.

Sudjelovali su :

  • S.Š.Matija Antun Relković - S. Brod
  • Tehnička škola   - S. Brod
  • Elektrotehnička i ekonomska škola - N. Gradiška 

Rezultati 

Tehnička škola - SŠ M.A. Relković                                 10 - 17

E.T.E.Š.  -  Tehnička škola                                            22 - 7

SŠ M.A.Relković - E.T.E.Š.                                            13 - 13

Obzirom na propozicije natjecanja naša škola se plasirala na državno natjecanje zbog ukupne bolje gol razlike .

Državno natjecanje će se održati 4.5.6. svibnja u Poreču

E.T.E.Š.

Janeček Josip                                          1 pogodak

Kumić Rene

Štivin Denis                                              1 pogodak

Štivin Stjepan                                           5 pogodaka

Štivin Nikola               

Valentić Noa                                             4 pogotka

Penić Luka                                               1 pogodak

Marjanović Ante                                       6 pogodaka

Anđelković Roman                                   8 pogodaka

Crljenković Zvonimir

Jugović Lovro                                           9 pogodaka

Seferovič Marin

Kozić Antonio

Ciprić Lovro 


[OPŠIRNIJE]Posjet transformatorskoj stanici
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 19. 3. 2019. 07:28

U srijedu, 13. ožujka 2019. godine, učenici 3.F i 4.F razreda naše škole bili su u stručnom posjetu distribucijskoj transformatorskoj stanici „TS 35/10kV Nova Gradiška 2“.

Nakon prošlogodišnjeg posjeta najnovijem tipu transformatorske stanice, sada su imali priliku vidjeti jednu starijeg tipa, kojoj uskoro slijedi obnova, a opskrbljuje veliki dio Nove Gradiške električnom energijom.

Ovim putem srdačno zahvaljujemo tvrtki HEP ODS-Elektra Slavonski Brod na prilici za unapređivanje znanja te na nastavku uspješne suradnje oko učeničkih posjeta objektima ovakvoga tipa.

Tekst: Ivan Lozinjak, dipl.ing.

Fotografije: Ivan Lozinjak, dipl.ing.


[OPŠIRNIJE]Innovate Your Dreams 2019
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 18. 3. 2019. 15:21

Na kraju projekta „Innovate Your Dreams“ provedenog od 14. siječnja do 11. ožujka, učenici 3.f, 3.g i 3.e razreda te njihov mentor, Zoran Ivančić dobili su potvrde sudjelovanja. Čestitke i radujemo se daljnjem usavršavanju i unapređivanju naših učenika i nastavnika.

Tekst: Ivana Jurašinović


[OPŠIRNIJE]Dani hrvatskoga jezika u školskoj knjižnici
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 15. 3. 2019. 12:49

Dani hrvatskoga jezika obilježavaju se od 11. do 17. ožujka svake godine. Tim povodom izrađen je pano s jezičnim savjetima preuzetima iz Hrvatskog pravopisa. Učenici su čitali jezične savjete te komentirali navedene najčešće pogreške u pisanju i govorenju.

tekst i pano: školska knjižničarka Angelina Bijelić

fotografija: školska knjižničarka Angelina Bijelić


[OPŠIRNIJE]„Drevni i lijepi jeziče Hrvata“
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 13. 3. 2019. 11:31

Dana 28. veljače 1997. godine tadašnji Hrvatski državni sabor donio je odluku da se manifestacija Dani hrvatskoga jezika održava u spomen na Deklaraciju o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika. Dani hrvatskoga jezika obilježavaju se od 11. do 17. ožujka.

U našoj školi, 12. ožujka 2019. godine u 11 i 30 obilježili smo Dane hrvatskoga jezika predavanjem prof.dr.sc. Igora Marka Gligorića na temu „Hrvatska standardnojezična norma u suvremenom kontekstu“. Odazvali su se učenici i nastavnici naše škole, a predavanje je obilježilo zanimljiv pristup i predstavljanje našeg gosta te primjeri bliski našem području i učenicima.

Poštovani prof.dr.sc. Gligorić, zahvaljujemo, a ne zahvaljujemo se na Vašem predavanju, a vama, našim učenicima, zahvaljujemo se na vašoj pozornosti, a ne pažnji!  

„Hrvatski jezik najvažniji je spomenik cjelokupne hrvatske kulturne baštine, mi drugoga jezika nemamo, izgubimo li ga, izgubili smo sebe.“ - Petar Šimunović

„Jezik, čist materinji jezik poznavati je prva i najglavnija dužnost svakog pisca. Tko ga ne poznaje, može biti uman, odličan, zanimljiv čovjek, ali dobar, uspješan pisac ― nikada. Pokažite mi na jednog jedinog većeg pisca u stranom svijetu što griješi proti pravilima svog jezika.“ - Antun Gustav Matoš

„Načelo nacionalnog suvereniteta i potpune ravnopravnosti obuhvaća i pravo svakoga od naših naroda da čuva sve atribute svoga nacionalnog postojanja i da maksimalno razvija ne samo svoju privrednu, nego i kulturnu djelatnost. Među tim atributima odsudno važnu ulogu ima vlastito nacionalno ime jezika kojim se hrvatski narod služi, jer je neotuđivo pravo svakoga naroda da svoj jezik naziva vlastitim imenom, bez obzira radi li se o filološkom fenomenu koji u obliku zasebne jezične varijante ili čak u cijelosti pripada i nekom drugom narodu.” - Deklaracija o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika

Tekst: Ivana Jurašinović

Fotografije: Ivana Jurašinović, Bruno Šajfar


[OPŠIRNIJE]KLIK- sigurnosni pojas- navika odgovornog ponašanja u prometu
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 13. 3. 2019. 11:22

Želeći  potaknuti svijest građana na to da su sigurnosni pojasevi najznačajniji dio  sigurnosne opreme za zaštitu putnika u vozilu, HAK je kreirao preventivno-edukativni program „KLIK – sigurnosni pojas – navika odgovornog ponašanja u prometu“. Ciljna skupina su učenici završnih razreda srednjih škola.

Namjena projekta „KLIK“ je stjecanje kompetencija, znanja o sigurnosnim i zaštitnim mjerama i radnjama prije i za vrijeme upravljanja (ili prevoženja) vozilom, kao i razvoj vještina odgovornog i sigurnog ponašanja u prometu. Ovim se projektom djeluje na ponašanje srednjoškolaca, usvajanje i stjecanje pozitivnih stavova o njihovoj ugroženosti u prometu.

I naši učenici bili su sudionici ovog korisnog programa.

Sadržaj programa realiziran je u trajanju od dva školska sata.

 Stručnjak Ureda sigurnosti cestovnog prometa, gospodin Viduka,  u uvodnom je dijelu, tijekom jednog školskog sata, interaktivnim predavanjem objašnjavao je učenicima svrsishodnost korištenja sigurnosnog pojasa u prometu. Kroz životne primjere i priče obrazložio je kako vezanje pojasa u vozilu nije samo zakonska obveza vozača i putnika, nego i element opće i osobne kulture. Za vrijeme drugog školskog sata instruktor HAK-a i demonstratori (djelatnici autoklubova) učenicima su prezentirali efekte prometnih nesreća u kontroliranim uvjetima na simulatorima prevrtanja  i sudara. Učenici su također imali priliku osjetiti kako izgleda vožnja u pijanom stanju ili pod utjecajem opijata, pomoću posebnih naočala.

Bilo je to nezaboravno iskustvo za sve sudionike i  velika korist za buduće mlade vozače.

Tekst: Mira Linjaković

Fotografije: Mira Linjaković


[OPŠIRNIJE]Innovate Your Dreams 2019
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 11. 3. 2019. 07:31

Posljednji zadatak „Dovoljno energije za sve“ usredotočen je na sedmi cilj održivog razvoja – pristupačna i čista energija. Uz pomoć mentora Zorana Ivančića, učenici 3.e, 3.g i 3.f razreda upoznali su se s različitim obnovljivim izvorima energije, a zatim su napravili crteže kao rezultat rada koji predstavljaju obnovljive izvore energije.

Tekst: Ivana Jurašinović

Fotografije: Zoran Ivančić


[OPŠIRNIJE]Državno prvenstvo školskih sportskih društava u badmintonu
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 11. 3. 2019. 07:26

Dana 6., 7. i 8. ožujka učenici naše škole nastupili su na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola koje se održalo u Zadru u dvorani Višnjik. U kategoriji mladića sudjelovalo je 21 školsko sportsko društvo koje je bilo podijeljeno ždrijebom u 8 skupina. Natjecanje u skupini se provodilo po sustavu igre svatko sa svakim, a pobjednik skupine se plasirao u četvrtfinale. Naše školsko športsko društvo ''Elektrotehničar'' je bio u skupini sa školskim sportskim društvom ''ELS'' iz Varaždina i ''PROMETNA'' iz Splita. Učenici naše škole prvi meč su odigrali  protiv učenika iz Varaždina i u tom meču su izgubili rezultatom 3:0. Nakon toga su odigrali meč protiv učenika iz Splita u kojem su bili bolji rezultatom 3:1. S jednom ostvarenom pobjedom i jednim porazom nisu se plasirali u četvrtfinale natjecanja, ali su zauzeli na kraju izvrsno 9. mjesto. Za našu školu nastupili su Ivica Grgić, Petar Spiedlick, Filip Filjević i Benjamin Samardžić. Čestitke učenicima na ostvarenom uspjehu i fair play igri!


[OPŠIRNIJE]DAN RUŽIČASTIH MAJICA
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 27. 2. 2019. 10:56

Danas je u našoj školi obilježen Dan ružičastih majica. Ovoj akciji koja simbolizira borbu protiv vršnjačkog nasilja pridružili su se se djelatnici i učenici naše škole te tako pokazali pozitivno ozračje prihvaćanja i razumijevanja različitosti koja nas okružuje te podizanja svijesti o navedenom problemu.


[OPŠIRNIJE]Gradsko natjecanje u rukometu
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 26. 2. 2019. 13:05

U utorak 26.02.2019. u našoj školi je održano gradsko natjecanje u rukometu . U jako uzbudljivoj utakmici naša škola je pobijedila Gimnaziju rezultatom 16 - 11 i plasirala se na županijsko natjecanje koje će se održati 19.03. 2019.


Naša škola je nastupila u sastavu :
Janeček Josip
Jugović Lovro (6 pogodaka)
Kozić Antonio 
Penić Luka 
Seferović Marin 
Štivin Denis
Anđelković Roman (5 pogodaka)
Crljenković Zvonimir 
Štivin Stjepan 
Valentić Noa (1 pogodak)
Marijanović Ante (3 pogotka)
Štivin Nikola (1 pogodak)
Kumić Rene 
Brašulj Adam


[OPŠIRNIJE]Innovate Your Dreams 2019 – Osmisli svoju aplikaciju!
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 24. 2. 2019. 20:06

Sljedeći zadatak projekta Innovate Your Dreams 2019 usredotočio se na razvoj tehnologije nekad i danas, odnosno - zahtijevao je promišljanja o pogodnostima tehnologije i njezinom pozitivnom utjecaju. Nakon upoznavanja s nekim od korisnih aplikacija, učenici 3.e, 3.f i 3.g razreda pod mentorstvom Zorana Ivančića osmislili su logo i naziv svoje aplikacije na papiru te su objasnili koja bi bila njezina svrha i kako bi funkcionirala.

Tekst: Ivana Jurašinović

Fotografije: Zoran Ivančić


[OPŠIRNIJE]Dan škole
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 22. 2. 2019. 07:19

U četvrtak 21. veljače 2019. obilježen je Dan škole te je time škola proslavila 53. rođendan. Nakon tri sata nastave učenici i profesori u sportskoj su dvorani poslušali su nastup školskoga benda Interferencija i nastup naših tamburaša s raznovrsnim glazbenim programom, a poslije su nogomet zaigrali učenici.

Tekst: Leonija Laktić
Fotografije: Krunoslav Cvitković


[OPŠIRNIJE]Prezentacija Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM-a)
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 22. 2. 2019. 07:11

Maturantima komercijalnog smjera naše škole 21. veljače 2019., predstavnici Zagrebačke škole ekonomije i managementa predstavili su studijske programe i sve mogućnosti i prednosti koje se pružaju studentima ZŠEM-a . Tijekom prezentacije učenici su imali prilike postavljati pitanja, ali i odgovarati na postavljena pitanja za što su bili i nagrađeni. 
Hvala predstavnicima ZŠEM -a, vidimo se i sljedeće godine.

Ivana Gajski Berić


[OPŠIRNIJE]Filip Wirth pobjednik županijskog natjecanja iz informatike
MARKO BRČIĆ / datum: 19. 2. 2019. 08:23

Učenici Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška Filip Wirth (3.G razred) i Marko Pejaković (2.G razred) najboljim rezultatom na školskom natjecanju iz informatike ostvarili su pravo nastupa na županijskom natjecanju iz informatike. Natjecanje se održavalo 15.veljače 2019. godine u Tehničkoj školi Slavonski Brod.

Na županijskom natjecanju Filip Wirth je postigao odličan rezultat od 27 bodova te uvjerljivo postao županijski pobjednik iz informatike u kategoriji Digitalne kompetencije i Osnove informatike za srednje strukovne škole. Marko Pejaković zauzeo je drugo mjesto sa osvojenih 15 bodova. Na državno natjecanje odlazi 11 učenika sa najboljim rezultatima u Republici Hrvatskoj, a našem Filipu su nedostajala samo 2 boda za plasman na državno natjecanje.

Na županijskim natjecanjima u Republici Hrvatskoj ukupno su nastupila 224 učenika u ovoj kategoriji. Mentori Danijel Meseš (Marko Pejaković) i Marko Brčić (Filip Wirth)  ponosni su na ostvarene rezultate svojih učenika.


[OPŠIRNIJE]Innovate Your Dreams 2019 – Svijet u 2030. godini
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 15. 2. 2019. 10:35

U proteklom tjednu projekta Innovate Your Dreams 2019 nastavnik je imao ulogu suradnika u zadatku Svijet u 2030. godini s naglaskom na važnu karakteristiku nastavnika u 21. stoljeću: poučavati, ali i sam učiti dok druge poučava.

     Nakon upoznavanja s ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih Naroda, uz mentorstvo Zorana Ivančića učenici su se pobliže upoznali sa sljedećim ciljevima:

 

  1. Kvalitetno obrazovanje
  2. Dostupna i čista energija
  3. Industrija, inovacija i infrastruktura

     Učenici 3.e, 3.g i 3.f predstavili su nacrte modela i inovacija te postere kojima su slikovno predstavili navedena tri cilja.

Tekst: Ivana Jurašinović

Fotografije: Zoran Ivančić


[OPŠIRNIJE]Naše učenice drugoplasirane na Županijskom natjecanju u futsalu za djevojke
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 15. 2. 2019. 10:30

Dana 14.2.2019. godine održano je Županijsko natjecanje za djevojke u futsalu u Slavonskom Brodu. Sudjelovale su četiri škole među kojima je bila i naša. Naše djevojke su odigrale prvu utakmicu protiv Tehničke škole iz Slavonskog Broda u kojoj su bile bolje rezultatom 4:3. Tom pobjedom su se plasirale u finale gdje su čekale pobjednika iz druge utakmice koju su igrali Ekonomsko-birotehnička škola i srednja škola Matije Antuna Reljkovića iz Slavonskog Broda. U tom dvoboju bolja je bila srednja škola Matije Antuna Reljkovića rezultatom 2:1. Utakmicu za 3. mjesto odigrale su Tehnička škola i Ekonomsko-birotehnička, a bolja je bila Tehnička škola rezultatom 3:1. U finalnom susretu igrale su naša škola i srednja škola Matije Antuna Reljkovića koja je bila bolja rezultatom 3:1. Tako su naše učenice osvojile 2. mjesto. Čestitke našim učenicama na fair i korektnoj te nadasve srčanoj igri. Za našu školu nastupile su: Matea Rajković, Matea Sertić, Sara Curić, Ana Marinović, Antonija Markešić, Lora Peić, Antonija Curić i Martina Kvaić.


[OPŠIRNIJE]RIT
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 14. 2. 2019. 12:07

RIT Croatia, donedavno poznata kao Američka visoka škola za management i tehnologiju (ACMT), jedini je američki koledž u Hrvatskoj. Osnovan je 1997. godine u Dubrovniku kao plod suradnje uglednog američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology (RIT) i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, koje je u to vrijeme iniciralo osnivanje privatnih institucija visokog obrazovanja.
Službeni naziv mijenja se 2013. u RIT Croatia (Rochester Institute of Technology Croatia) kako bi jasnije istakli povezanost s uglednim američkim sveučilištem Rochester Institute of Technology.

Studiji koji se izvode na RIT Croatia

Danas se RIT Croatia nalazi na dvije lokacije, u Dubrovniku i u Zagrebu. Na studiju se izvode tri preddiplomska stručna studija: Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Dubrovnik), Međunarodno poslovanje (Zagreb), Informacijske tehnologije/Web and Mobile Computing (Dubrovnik i Zagreb) te Master of Science program Service Leadership and Innovation (Zagreb). 

Promotori fakulteta, predstavili su svoje programe i animirali maturante da upišu neki od njihovih programa


[OPŠIRNIJE]POPIS AKTIVNIH VJEŽBENIČKIH TVRTKI U 2018./2019. ŠK.GOD.
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 14. 2. 2019. 08:53

Kao i svake godine, učenici ekonomskog smjera osnovali su vježbeničke tvrtke i kreirali internet stranice za promociju. Klikom na opširnije možete pogledati sve informacije.


[OPŠIRNIJE]Obrana završnog rada - zimski rok
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 11. 2. 2019. 10:02

Obavještavaju se učenici  koji su prijavili obranu završnog rada - zimski rok, da će obrana biti održana 13. veljače 2019. g. u 13.30 u učionici br. 5.


[OPŠIRNIJE]Innovate Your Dreams 2019 – 3. zadatak
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 11. 2. 2019. 08:34

Sljedeći zadatak projekta Innovate Your Dreams 2019 uključivao je naglasak na 4-K riječi, odnosno vještine 21. stoljeća:

  1. Komunikacija
  2. Kolaboracija (suradnja)
  3. Kritičko razmišljanje
  4. Kreativnost

Koristeći rješenja problema iz drugog zadatka: prazne učionice, neprimjereno ponašanje u školi te izvori energije, učenici 3.e, 3.g i 3.f razreda uz mentorstvo Zorana Ivančića sastavljaju prezentaciju u kojoj predstavljaju jednu od tih vještina u našoj učionici.

Prezentaciju možete pogledati na slijedećoj poveznici.

Tekst: Ivana Jurašinović


[OPŠIRNIJE]EU dijalog s mladima
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 4. 2. 2019. 22:57

U okviru projekta „Strukturirani dijalog s mladima“ bili smo izabrani između 80 škola kako bismo prošli edukaciju za predsjednike Vijeća učenika i voditelje Vijeća iz redova zaposlenika.

Edukacija je održana u Zadru u vremenu od 30. siječnja do 2. veljače 2019. u organizaciji Mreže mladih Hrvatske.

Naše predstavnice bile su Ivana Pišonić, predsjednica VU i Mira Linjaković, pedagoginja.  S nama su bili predstavnici još 14 škola iz cijele Hrvatske (Osijek, Županja, Pula, Labin, Đakovo, Našice, Zagreb, Varaždin, Čakovec, Daruvar, …)

Opći i posebni ciljevi projekta: osnažiti VU i osoblje koje radi s njima za korištenje strukturiranog dijaloga. Uključivati učenike u donošenje odluka u školi te motivirati i osnažiti srednje škole za procese donošenja odluka na nacionalnoj i europskoj razini.

Radilo se u neformalnim oblicima učenja ( radionica, fokus grupa, iskustveno učenje, dijalog, prezentacije, …)

Bila je to prigoda za razmjenu iskustava među učenicima i nastavnicima, ravnopravno sudjelovanje u svim aktivnostima i stvaranje nekih novih prijateljstava za neke nove projekte.

Tekst: Mira Linjaković

Fotografije: Mira Linjaković


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju