preskoči na sadržaj

Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška

Login
Projekt

ŠKOLSKI RADIO - EMISIJA SIJEČANJ

ŠKOLSKI RADIO - VALENTINOVO

Tražilica
Izreka dana
 
Vodič za fakultete

Pomorski fakultet u Rijeci

Kalendar
« Srpanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

VIJESTI
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 6. 2012.

Ukupno: 334805
Ovaj mjesec: 2467
Ovaj tjedan: 659
Danas: 127
Zaštita privatnosti

VJEŽBENIČKE TVRTKE

VT VINALIS d.o.o (osnovana rujan 2017.)

https://vt-vinalis.webnode.hr/

VT POZITIVA d.o.o (osnovana rujan 2017.)

VT SLAVONSKA BAJKA d.o.o (osnovana rujan 2018.)

slavonska.bajkavt@gmail.com

VT E - MINI (osnovana rujan 2018.)

vt.e.mini@gmail.com

ZAVRŠNI RAD

UPUTE ZA IZRADU:

POPIS TEMA:

ELEKTRO SMJER:

KOMERCIJALNI SMJER:

VREMENIK IZRADE

RASPORED OBRANE

POVJERENSTVO ZA OBRANU

DRŽAVNA MATURA

UČENIČKI SERVIS

Vodič za stipendije

Vijesti
Otvorenje izložbe likovnih radova učenika naše škole
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 17. 5. 2019. 08:34

U četvrtak, 16.5., pod velikim odmorom, u holu škole otvorena je izložba likovnih radova učenika naše škole pod nazivom "#art work of #etešng" na kojoj je izloženo 113 likovnih radova.  Izložbu je osmislila i organizirala školska knjižničarka Angelina Bijelić, a talentirani učenici čiji su radovi izloženi su: Robert Šimunović, Renata Tančak, Zvonimir Majdandžić, Denis Aleksić, David Šimunović, Sandro Savi, Stjepan Friščić, Sara Strinavić, Danijel Kolundžija, Vito Poletto i Valentino Marjanović. Za atmosferu je bio zadužen Karlo Matijević koji je pripremio prigodnu tematski odgovarajuću elektroničku glazbu. Učenicima se riječima hvale obratila i muzejska pedagoginja Jelena Kovre. 
Ukoliko je netko propustio otvorenje, izložba se može pogledati i sljedeći tjedan.

tekst: školska knjižničarka Angelina Bijelić 
fotke: Ivana Jurašinović i Angelina Bijelić


[OPŠIRNIJE]Dan otvorenih vrata
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 10. 5. 2019. 15:52

U petak, 10.5., održao se Dan otvorenih vrata koji se obilježava kako bi učenici osmih razreda osnovnih škola iz bliže i dalje okolice mogli posjetiti školu i pregledati brojne sadržaje koji prikazuju neke od aktivnosti i mogućnosti koje nudi naša škola. Tako je i u školskoj knjižnici predstavljen rad i funkcija školske knjižnice, izložba stripova te učeničkih likovnih i literarnih radova. Učenici su upućeni u sve mogućnosti, aktivnosti i sadržaje koje nudi školska knjižnica te su uživo mogli pogledati napetu igru šaha između profesora i učenika. U knjižnici se predstavila i ekipa školskog radija koji ima svoj kutak u školskoj knjižnici.

 

tekst: školska knjižničarka Angelina Bijelić

fotke: Angelina Bijelić i Danijel Meseš


[OPŠIRNIJE]Noć knjige u našoj školi
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 24. 4. 2019. 10:22

23.4. od 8 do 12 sati obilježena je Noć knjige u našoj školi virtualnom izložbom učeničkih radova, virtualnom prezentacijom najpoznatijih stripova i fotografija s radionice o izradi stripa te izložbom stripova iz kolekcije Dražena Luketića i Lovre Jugovića. Stripove proizašle iz radionice o izradi stripa izradili su učenici: Sandro Savi, Sara Strinavić, Robet Šimunović, Danijel Kolundžija i Petar Spiedlick.
Ako niste uspjeli posjetiti izložbu, možete je pogledati naknadno unutar tjedan dana svakim radnim danom od 8 do 12.

školska knjižničarka Angelina Bijelić

 

[OPŠIRNIJE]Svečana dodjela nagrada za državni likovni natječaj "Koji si ti lik?!"
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 24. 4. 2019. 10:19

23.4. u 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu otvorena je Noć knjige 2019. Nakon otvorenja Noći knjige uslijedila je svečana dodjela nagrada i priznanja pobjednicima državnog likovnog natječaja "Koji si ti lik?!" i njihovim mentorima. Učenik i autor pobjedničkog stripa "Batman profesor" Sandro Savi i mentorica Angelina Bijelić prisustvovali su otvorenju Noći knjige te preuzeli priznanja i vrijedne nagrade.

tekst i fotke: školska knjižničarka Angelina Bijelić


[OPŠIRNIJE]Poziv na Noć knjige
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 18. 4. 2019. 12:00

Pozivamo Vas na Noć knjige u našoj školi koju obilježavamo u utorak, 23.4. Škola će biti otvorena za sve posjetitelje od 8 do 12 sati. Svi ljubitelji stripa moći će pogledati virtualnu izložbu stripova i učeničkih radova s radionice o izradi stripa, prelistati stripove koje su za izložbu donijeli Dražen Luketić i Lovro Jugović, te pročitati stripove učenika Sandra Savija, Sare Strinavić, Danijela Kolundžije te Petra Spiedlicka.

tekst i fotke: školska knjižničarka Angelina Bijelić


[OPŠIRNIJE]Rezultati nagradnoga natječaja "Koji si ti lik?!"
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 17. 4. 2019. 11:09

Strip "Batman profesor" učenika Sandra Savija (2. G) pod vodstvom mentorice Angeline Bijelić odabran je za najbolji u kategoriji srednjih škola na razini države.Državni natječaj za likovne radove učenika osnovnih i srednjih škola provela je Hrvatska udruga školskih knjižničara u suradnji sa stručnim suradnicima školskim knjižničarima.

Na natječaj su pristigla 72 litararna rada i 81 strip iz 78 osnovnih i srednjih škola Hrvatske i jedne hrvatske osnovne škole iz Luksemburga. Odabrani stripovi bit će nagrađeni i izloženi na otvorenju manifestacije Noći knjige, u utorak, 23. 4. u 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Više informacija na: http://www.husk.hr/pobjednici-natjecaja-koji-si-ti-lik/

tekst i fotke: školska knjižničarka Angelina Bijelić


[OPŠIRNIJE]Predavanje "FAKE ≠ FACT"
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 10. 4. 2019. 12:37

U srijedu (10. 4.) podovom 2. dana medijske pismenosti (koji se održavaju od 8. 4. do 12. 4.) u našoj je školi školska knjižničarka Angelina Bijelić održala predavanje pod nazivnom "FAKE ≠ FACT".

Predavanje je održano pod satom razredne zajednice 3. F razreda, a obuhvatilo je osvještavanje kritičkog vrednovanja izvora informacija, medijsko i informacijsko opismenjavanje u vidu razvijanja sposobnosti razlučivanja pouzdanih od nepouzdanih informacija upoznavajući različite tehnike i modele propagande. Učenici su se upoznali s različitim vrstama i tehnikama propagande te osvijestili prisutnost i utjecaj nepouzdanih, netočnih i iskrivljenih vijesti te naučili koliko je važno provjeriti informacije kojima smo svakodnevno izloženi, osobito na društvenim mrežama i mrežnim stranicama.

Raspored događanja 2. dana medijske pismenosti možete pratiti na: https://www.medijskapismenost.hr/dani-medijske-pismenosti-2019-raspored-dogadanja/.

tekst i fotke: školska knjižničarka Angelina Bijelić


[OPŠIRNIJE]Radionica izrade stripa
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 27. 3. 2019. 14:00

Edukativno-kreativna radionica izrade stripa održana je 27.3. za vrijeme 6. i 7. sata u našoj školi.

Školska knjižničarka Angelina Bijelić održala je kratko izlaganje o stripu koje je obuhvatilo definiciju i obilježja stripa, povijest i razvoj, osnovne podatke o najpoznatijim stripovima, izražajna sredstva stripa, povezanost stripa s filmom te upute za izradu stripa na temu "Koji si ti lik?!"

Nakon izlaganja, učenici su izrađivali vlastite stripove različitih žanrova služeći se različitim tehnikama. U procesu su nastajanja novi maštoviti ostvaraji, a nakon što budu dovršeni, bit će poslani na nagradni natječaj povodom Noći knjige i prezentirani na virtualnoj izložbi. 

tekst i fotke: školska knjižničarka Angelina Bijelić


[OPŠIRNIJE]Radionica izrade stripa
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 21. 3. 2019. 23:27

Radionica izrade stripa održat će se 27.3. (srijeda) 6. i 7. sat u učionici EJ3.

Svi zainteresirani koji se još nisu prijavili, mogu se prijaviti u školskoj knjižnici.

Polaznici radionice mogu ponijeti svoj crtaći pribor, odabrati omiljenog lika iz svijeta stripa ili književnih djela i izraditi svoj strip. 

6 najboljih radova šaljemo na natječaj "Koji si ti lik?!" (za detalje klikni na navedeni link), a svi radovi bit će fotografirani i predstavljeni na virtualnoj izložbi.

http://www.husk.hr/wordpress/wp-content/uploads/2019/03/Natje%C4%8Daj-Koji-si-ti-lik.pdf

Tekst i slike: Angelina Bijelić


[OPŠIRNIJE]Dani hrvatskoga jezika u školskoj knjižnici
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 15. 3. 2019. 12:53

Dani hrvatskoga jezika obilježavaju se od 11. do 17. ožujka svake godine. Tim povodom izrađen je pano s jezičnim savjetima preuzetima iz Hrvatskog pravopisa. Učenici su čitali jezične savjete te komentirali navedene najčešće pogreške u pisanju i govorenju.

tekst i pano: školska knjižničarka Angelina Bijelić

fotografija: školska knjižničarka Angelina Bijelić


[OPŠIRNIJE]Advent u knjižnici
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 3. 12. 2018. 08:02

Dođite u knjižnicu tijekom prosinca i otkrijte svoje dnevne zadatke koji se nalaze po datumima u adventskom kalendaru! Osim toga, u knjižnici možete i izraditi božićnu čestitku za svog tajnog prijatelja ili nekog drugog kome želite čestitati Božić!


[OPŠIRNIJE]„Let s Gavranom“
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 30. 11. 2018. 12:47

Uspjeh učenika naše škole na literarnom natječaju povodom manifestacije „Let s Gavranom“

27. i 28. 11. održao se 4. let s Gavranom u organizaciji Gradske knjižnice Nova Gradiška. Učenici naše škole Eleonora Stipić (2.E) i Danijel Kolundžija (3.K) napisali su literarne radove na temu „Gavranovi likovi i moj život“ pod vodstvom mentorice knjižničarke Angeline Bijelić koji su prošli na literarnom natječaju povodom manifestacije „Let s Gavranom“.

27.11. u 18:30 učenici su zajedno s mentoricom prisustvovali svečanom otvorenju 4. leta s Gavranom te su za nagradu imali mogućnost pogledati predstavu „Sve o ženama“ koja se odvijala nakon svečanog otvorenja.

28.11. u 11:25 u prostoru Gimnazije Nova Gradiška održala se svečana dodjela priznanja i nagrada učenicima čiji su literarni radovi ostvarili uspjeh na literarnom natječaju. Literarni su radovi Eleonore i Danijela pohvaljeni te istaknuti kao izvrsni i posebni od strane stručnog prosudbenog povjerenstva literarnog natječaja. Nakon svečane dodjele priznanja i nagrada, druženje se sudionika nastavilo u prostoru Gradske knjižnice Nova Gradiška.

Tekst: Angelina Bijelić

Fotografije: Ivana Jurašinović


[OPŠIRNIJE]Provedena akcija čitanja naglas "Cijeli grad čita"
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 23. 10. 2018. 08:43

"Postoje knjige koje mogu protresti čovjeka toliko da promijene njegov odnos prema drugim ljudima."

U utorak (23.10.) od 12 do 13 sati naša je škola podržala akciju čitanja naglas "Cijeli grad čita" koja se odvija već šestu godinu u organizaciji Gimnazije Nova Gradiška i Gradske knjižnice Nova Gradiška.

Učenici Rene Kumić i Ivan Vlaović pobrinuli su se da svi učenici i djelatnici škole poslušaju dio teksta iz djela Miroslava Krleže "Na rubu pameti". Ako je netko poželio nastaviti čitanje navedene knjige, može posuditi istu u našoj školskoj knjižnici!

tekst i fotke: knjižničarka Angelina Bijelić


[OPŠIRNIJE]Najava akcije čitanja naglas "Cijeli grad čita"
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 22. 10. 2018. 08:41

U utorak (23.10.) od 12:00 do 13:00 sati u našoj školi provest će se akcija čitanja naglas "Cijeli grad čita". Učenici će tijekom navedenog vremena posjetiti sve učionice, urede i dvoranu te čitati naglas učenicima i djelatnicima škole.


[OPŠIRNIJE]Noć knjige u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi Nova Gradiška
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 25. 4. 2018. 12:51

#knjiga za #budućnost naziv je kreativnog i inovativnog programa koji se održao 23.4.2018. od 20 do 22 sata u našoj školi povodom Noći knjige, a osmislila ga je i organizirala knjižničarka Angelina Bijelić. Program je ostvaren kao interaktivna šetnja prostorom škole u kojem su bili izloženi različiti sadržaji. Uvodni hologram virtualnog voditelja i učenika Lovre Jugovića najavio je sadržaj programa te uputio posjetitelje na nastavak šetnje. U holu je bila projicirana virtualna izložba učeničkih likovnih radova te hologrami učenika Renea Kumića i Lovre Jugovića koji kazuju tekstove lektirnih djela Povratak Filipa Latinovicza,i Patnje mladog Werthera. Usmjereni svjetlosnim signalima posjetitelji su se uspinjali prema sljedećem hologramu učenika Renea Kumića te projekciji teksta Hamleta. Najveći dio sadržaja bio je postavljen u velikom holu kod knjižnice: projekcija Danteova Pakla na stropu, pametno ogledalo te mobilna aplikacija za pronalazak kratkog sadržaja knjige koje je pripremio profesor Zoran Ivančić, prikaz izvedbe digitalnog modula knjige profesora Danijela Meseša, prezentacija profesora Tibora Čolovića o prijelazu analogne knjige u digitalnu, hologram učenika Renea Kumića koji kazuje ulomke iz lektirnih djela Antigona i Preobražaj te videozapis književnika Mire Gavrana koji je snimljen samo za ovaj program, a prikazuje Miru Gavrana kako čita svoje djelo Nekoliko ptica i jedno nebo. Za snimanje i projiciranje holograma i tekstova te za svjetlosne signale bili  su zaduženi Krunoslav Cvitković te učenici Danijel Lekić, Rene Kumić i Lovro Jugović. Glazbu je pripremio i za posjetitelje puštao učenik Karlo Matijević. Ovaj vrhunski program popratili su brojni posjetitelji, a njihovi pozitivni dojmovi oduševljenja najviše govore o uspješnosti ove manifestacije.

Autori teksta: novinari Školskog radija

Fotografije: Karlo Matijević


[OPŠIRNIJE]Noć knjige
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 20. 4. 2018. 12:50

Pozivamo Vas na noć knjige koja će se održati u našoj školi 23.4. (ponedjeljak) od 20:00 do 22:00. U našem programu koji se zove "Knjiga za budućnost" moći ćete vidjeti sljedeće ostvaraje: Virtualna izložba likovnih radova, Knjiga kao hologram, Pametno ogledalo, Mobilna aplikacija za pronalazak kratkog sadržaja knjige, Prezentacija svijeta budućnosti knjige, Prikaz izvedbe digitalnog modula knjige te Transformacija analogne knjige u digitalnu.
Cjelokupnu atmosferu upotpunit će zvuk elektroničke glazbe budućnosti. U navedeno vrijeme škola će biti otvorena za sve posjetitelje, tako da može doći tko god želi. Slobodno dijelite objavu i pozovite prijatelje!
Vidimo se!

 

[OPŠIRNIJE]Pano za Dan škole
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 21. 2. 2018. 12:54

21.2.2018. naša je škola proslavila 52. rođendan, a za poklon je od školske knjižnice dobila prigodan kolaž-pano.

tekst i pano: školska knjižničarka Angelina Bijelić

fotografija: školska knjižničarka Angelina Bijelić


[OPŠIRNIJE]Pripreme za Valentinovo
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 7. 2. 2018. 12:47

Čestitajte Valentinovo svojim prijateljima! Ubacite pismo u kutiju koja se od danas nalazi pokraj knjižnice. Važno je da napišete ime, prezime i razred osobe kojoj želite čestitati Valentinovo te sadržaj pisma. Pisma će se dijeliti na Valentinovo, zato požurite!

Osim toga, navratite u knjižnicu kako biste pročitali #anti i #za poruke povodom Valentinova.

Na Valentinovo ostanite pod velikim odmorom u prostoru škole i poslušajte radio-emisiju u kojoj ćete čuti zanimljive odgovore učenika i djelatnika naše škole.

tekst i fotografije: novinari i knjižničarka


[OPŠIRNIJE]Advent u knjižnici
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 14. 12. 2017. 08:35

Dođite u knjižnicu svaki dan tijekom Adventa kako biste uživali u blagdanskoj atmosferi! Svaki dan vas očekuje drugačiji dnevni zadatak u džepiću adventskog kalendara uz koji se uvijek nalazi i bombon, pa požurite! 

knjižničarka Angelina Bijelić


[OPŠIRNIJE]Manifestacija Danas ti čitam
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 23. 10. 2017. 12:36

U ponedjeljak, 23.10. u prostoru školske knjižnice održana je manifestacija „Danas ti čitam“ povodom Mjeseca hrvatske knjige.

Na cijelom području Republike Hrvatske u školama, vrtićima, domovima umirovljenika, otvorenim prostorima, knjižnicama održala se jednodnevna akcija s ciljem populariziranja čitanja. Učenici naše škole odabrali su dijelove teksta iz različitih knjiga koje su pročitali naglas te na taj način podržali navedenu akciju.

Hvala svima koji su sudjelovali i sljedeće godine nadamo se još većem broju čitača!

Angelina Bijelić,
knjižničarka


[OPŠIRNIJE]RSS


Učenički radovi
 
Kako bi učenici i učenice dobili priliku izraziti svoju kreativnost, stil, ali i poznavanje engleske gramatike i raspon svog vokabulara, nastavnica im je omogućila pisanje sastavka pod nazivom "A haunted house". Učenici nisu imali određen rok, broj riječi ili žanr svog sastavka. Jedina uputa koje su se morali držati bio je uvod priče, a razrada i rasplet ovisio je o njima:
 
"I walked the dog after dinner last night and when it was time to return home, I decided to take a shortcut throught the woods. On the edge of the wood stood a deserted house. When I walked past the house I heard a strange noise. Suddenly, ..."
 
U nastavku možete pročitati kako su taj zadatak izvršili učenice i učenici naše škole.
 
Knjižnica

ŠKOLSKA KNJIŽNICA

 

Školska knjižnica namijenjena je svim učenicima i djelatnicima škole.

Upisom u našu školu svaki učenik postaje član knjižnice, a sve su usluge besplatne.

Korisnici mogu posuditi knjige i časopise, a u prostoriji knjižnice mogu koristiti knjige, časopise i ostalu knjižničnu građu, te računala.

Zadatci školske knjižnice su stvaranje temeljnog sustava trajnog obrazovanja, individualne stvaralačke sposobnosti učenika i osposobljavanje učenika za samostalno učenje.

Knjižnica je mjesto učenja i informiranja, a ispunjava i potrebu  cjeloživotnog obrazovanja.

 

          

 

                  
preskoči na navigaciju