preskoči na sadržaj

Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška

Login
Projekti

volonteri

ŠKOLSKI RADIO-SLOBODA MEDIJA

ŠKOLSKI RADIO - EMISIJA SIJEČANJ

ŠKOLSKI RADIO - VALENTINOVO

Tražilica
Izreka dana
 
Vodič za fakultete

Pomorski fakultet u Rijeci

Kalendar
« Siječanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 31. 5. 2022.

Ukupno: 44289
Ovaj mjesec: 4712
Ovaj tjedan: 908
Danas: 29
Udžbenici šk. god. 2022/2023.

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Godišnjak maturanata

SAVJETI PEDAGOGA

Zaštita privatnosti

ZAVRŠNI RAD

UPUTE ZA IZRADU:

Upute za pisanje završnog rada

Pronalazak literature

POPIS TEMA:

ELEKTRO SMJER:

KOMERCIJALNI SMJER:

VREMENIK IZRADE

RASPORED OBRANE

POVJERENSTVO ZA OBRANU

VJEŽBENIČKE TVRTKE

VT NOTEK d.o.o

vtnotek@gmail.com

VT SJAJ d.o.o

sjajdoo2020@gmail.com

DRŽAVNA MATURA

UČENIČKI SERVIS

Vodič za stipendije

Volonteri
Okrugli stol: Želim sudjelovati
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 15. 3. 2021. 08:01

Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti i Dana ljudskih prava, u našoj školi je  10.12.2019. održan okrugli stol posvećen uključenosti mladih u život i rad lokalne zajednice. Sudionici okruglog stola bili su članovi Vijeća učenika, članovi debatnog kluba, predstavnici Vijeća mladih grada Nova Gradiška i gosti. Moderatorica okruglog stola bila je Mira Linjaković,prof. savjetnik. Skup je otvorila ravnateljica Sanja Müller- Zorićić. U vrlo konstruktivnoj raspravi učenici su iznijeli poteškoće i ideje u različitim područjima života i rada mladih od obrazovanja, zapošljavanja, poduzetništva, zdravlja i sporta pa do društvene uključenosti  mladih na čemu treba još poraditi. Predstavnici Savjeta mladih predstavili su svoj rad i pozvali na suradnju. Svi sudionici i gosti imali su priliku dati svoje mišljenje i doprinos ovoj važnoj temi. Do novih susreta.

Tekst: Mira Linjaković, prof. savjetnik

Slike: radiong.hr


[OPŠIRNIJE]Dani kolektivne sadnje drveća
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 15. 3. 2021. 08:00

Dana 25.10. 2019. godine i naša škola se uključila u akciju #zasadidrvonebudipanj. Učenici 1.f razreda uz pomoć nastavnika, domara, pedagoginje i ravnateljice škole, simbolično su zasadili 5 stabala u dvorištu škole. Zahvaljujemo se zamjenici gradonačelnika Ivani Trupini na doniranim sadnicama hrasta, bora i javora te tvrtci Eko Kong na uslugama zemljanih radova. 


[OPŠIRNIJE]Dan otvorenih vrata - tradicija zbog koje nam je škola prepuna osmaša
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 15. 3. 2021. 07:58

Već pet godina u isto vrijeme u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi priređujemo nova iznenađenja za naše buduće učenike. I ove godine 10. svibnja 2019.  posjetili su nas zainteresirani osmaši iz devet osnovnih škola. Za njih smo priredili izložbe, interaktivne radionice, demonstracije eksperimenata, kviz i još mnoštvo atraktivnih sadržaja poput robota, solarnog drveta i solarnog automobila. U obilazak svih tih atrakcija poveli su ih učenici predstavnici Vijeća učenika i volonteri, a dočekali nastavnici struke u praktikumima, radionicama i laboratorijima. Nadamo se da smo im pokazali bar djelić onoga što ih očekuje kad se upišu u našu školu i da će nam se vratiti kada dođe vrijeme upisa. Ovakvim načinom prezentiranja  dajemo svoj doprinos u promociji četverogodišnjih  strukovnih zanimanja među mladima.

Tekst: Mira Linjaković, prof. savjetnica

Fotografije: Danijel Meseš


[OPŠIRNIJE]ZAUZMI SE ZA SEBE- CIJENI DRUGOGA
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 15. 3. 2021. 07:56

Povodom Dana ljudskih prava i Mjeseca borbe protiv ovisnosti 10. prosinca 2018. godine u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi održan je okrugli stol na temu „ Zauzmi se za sebe - cijeni drugoga“

Sudionici okruglog stola bili su predstavnici Vijeća učenika, članovi debatnog kluba i volonteri Elektrotehničke i ekonomske škole. Gosti sudionici okruglog stola bili su predstavnici struke i predstavnici Udruge „Pozitiva“: Ljiljana Lukačević, spec. kliničke psihologije, Helena Kudra, pedagoginja Osnovne škole Ljudevita Gaja, Mirela Brlić-Trnka, pedagoginja Industrijsko-obrtničke škole, Nada Velić, djelatnica Industrijsko-obrtničke škole.

Sudionike je pozdravila ravnateljica škole Sanja Müller-Zoričić te moderatorica i organizatorica okruglog stola Mira Linjaković, pedagoginja Elektrotehničke i ekonomske škole. Na okruglom stolu također je sudjelovala i profesorica Sara Stuburić, voditeljica debatnog kluba.

Za motivaciju i poticaj za raspravu, sudionici su pogledali animirani film, a potom je krenula vrlo plodna rasprava u kojoj je bilo mnogo primjera iz svakodnevnog života učenika.

Neke od teza u raspravi bile su sljedeće:

 1. Često kažemo da, a mislimo ne

2. Navika povlačenja nasuprot navike zauzimanja za sebe

3. Zakon uzajamnosti ( kako se ne bismo osjećali iskorišteno)

4. Pozitivno govoriti o sebi, a da nam pri tome ne bude nelagodno

5. Dati do znanja koje su naše osobne granice

Učenici su pokazali interes za takav oblik razmjene mišljenja, aktivno su sudjelovali i  stručnjacima pokazali  koliko su svjesni važnosti zauzimanja za sebe. Struka je pojasnila da je zauzimanje za sebe zapravo asertivnost i pohvalili su nastojanje da se u školi razvija i njeguje upravo takav oblik komunikacije.

Nakon okruglog stola, rodila se ideja da se ponovo sastanemo u nekoj drugoj školi i sa nekom drugom temom. Bilo je to ugodno iskustvo za sve sudionike, a učenici će moći primijeniti takav način rasprave o temi i u svojim razredima.

Tekst: Mira Linjaković

Fotografije: Mira Linjaković


[OPŠIRNIJE]Dan otvorenih vrata
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 15. 3. 2021. 07:53

Dana 10. svibnja 2018. godine Elektrotehnička i ekonomska škola održala je Dan otvorenih vrata. Djelatnici i učenici ugostili su šest osnovnih škola: OŠ Mato Lovrak, OŠ Ljudevit Gaj, OŠ Dragalić, OŠ Adžamovci, OŠ Rešetari, OŠ Kapela. Osmašima su obilazak omogućili učenici drugih, trećih i četvrtih razreda iz elektrotehničkog i komercijalnog smjera. U predvorju škole učenici su mogli vidjeti mikrobitove te sokovnik dok su na katu škole mogli obići učionice u kojima se održava nastava vezana uz elektrotehnički smjer te su obišli učionicu u kojoj se nalazi oprema školskog radija. Učenici su također posjetili knjižnicu u kojoj je bio prikazan hologram te štandove vježbeničkih tvrtki trećih i četvrtih razreda komercijalnog smjera. Učenici su dobili priliku informirati se o školi, elektrotehničkom i komercijalnom smjeru te vidjeti rezultate rada učenika i njihovih nastavnika i mentora.

Tekst : Martina Jelić

Slike : Martina Jelić


[OPŠIRNIJE]Volonteri u vrtiću povodom Uskrsa
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 15. 3. 2021. 07:52

Danas, na prvi dan proljeća volonteri su proveli u Dječjem vrtiću Radost zajedno sa  djecom i tetama. Druženje su uljepšali izradom košarica i bojanjem jaja. Ugodno i korisno za jedne i druge. Bila je to prilika vratiti se u vrijeme kad su ih tako radovale likovne aktivnosti, a sada ih rijetko mogu ponoviti.   Do novih susreta  sa nekim novim klincima.

Ana Vidoš, Antonija Ferić, Klara Brlić, Arijana Mitić, Ivana Mihić, Magda Marjanović, Ivana Pišonić, Jelena Jolić


[OPŠIRNIJE]Volontiranje kao obilježje aktivizma i solidarnosti
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 15. 3. 2021. 07:50

Učenici naše škole zajedno sa svojim profesorima sudjelovali su u ciklusu predavanja o volontiranju koji je dio projekta „Grad za mlade, mladi za grad”. Predavanje je održano 9. 3. 2018. u vijećnici, a održao ga je gospodin Ivan Tomasić. koji je, osim uvodnog predavanja, pripremio i dvije radionice čiji su zadaci uključivali spoznaju o važnosti volontiranja mladih te upoznavanje organizacija koje se bave istim. Na početku predavanja učenici su upoznati sa samim pojmom volontiranja. Nakon kratkog uvodnog dijela podijeljeni su u dvije grupe koje su rješavale kratke zadatke, a zatim je uslijedilo izlaganje. Gospodin Tomasić predstavio je učenicima primjere mogućnosti uključivanja građana u volontiranje te načine motiviranja volontera. Objašnjeni su pristupi pronalaženja volontera te njihova zakonska prava i obveze. Na kraju predavanja gospodin Tomasić prepričao je učenicima osobna iskustva te pozvao sve prisutne na aktivno sudjelovanje u volonterskom radu.

Tekst: Martina Jelić

Fotografije: Josipa Cindrić


[OPŠIRNIJE]GRAD ZA MLADE, MLADI ZA GRAD
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 15. 3. 2021. 07:48

„Grad za mlade, mladi za grad“ naziv je novog novogradiškog projekta predstavljenog 19. prosinca 2017. u gradskoj vijećnici. Konferenciju je počela Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika Vinka Grgića, a nakon nje prezentaciju su održali Marko Ćosić koji je predstavio projekt te Tomislav Kovač koji je predstavio udrugu Oppidum iz Požege koja je partner u ovome projektu. Ciljna skupina projekta su mladi do 30 godina. Kroz 12 mjeseci projekt će se provoditi kroz razne aktivnosti: radionice, volontiranje te okrugli stolovi. Projekt je osmišljen s ciljem stvaranja uvjeta koji će doprinijeti zadovoljavanju potreba mladih u našem gradu te podizanja kvalitete njihova života kroz edukacije i volontiranje.

Tekst napisale: Josipa Cindrić, Martina Jelić i Valentina Ivanišević

Fotografija: Valentina Ivanišević


[OPŠIRNIJE]Pokrenimo se - volontirajmo
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 15. 3. 2021. 07:42

Povodom Dana volontera 5.12.2017. u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi organiziran je okrugli stol na temu volontiranja u lokalnoj zajednici. Sudionici okruglog stola bili su predstavnici učenika volontera, gradske Udruge volontera te predstavnici osnovnih škola koje tek planiraju krenuti u svijet volontiranja. Cilj ovog okupljanja je  poticanje na volontiranje od početka školovanja te odgoj za volontiranje.  Kroz brojne radionice i volonterske akcije mladi ljudi prihvaćaju pomaganje drugima kao stil života. Želimo li taj cilj postići , moramo što više surađivati i umrežavati se. Volonteri Elektrotehničke i ekonomske škole predstavili su svoj rad i prenijeli dojmove sa brojnih volonterskih akcija   te suradnje sa gradskim udrugama. Voditeljica školskih volontera Mira Linjaković,prof. savjetnik inicirala je ovaj skup , prenijela svoja iskustva i podijelila materijale koji bi mogli biti korisni pri osnivanju novih klubova. Pri tome je ostvarena suradnja sa Volonterskim centrom Osijek. Svi sudionici pokazali su interes i dobru volju za suradnju i neke nove volonterske akcije.

Iskreno se nadamo da će inicijativa koja je potekla iz Elektrotehničke i ekonomske škole ići dalje u pravom smjeru.


[OPŠIRNIJE]Biti star nije IN
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 15. 3. 2021. 07:39

Učenici Elektrotehničke i ekonomske škole iz Nove Gradiške i pored svakodnevnih školskih briga i obveza pronalaze vremena za pomoći starijim sugrađanima. Osobe treće životne dobi susreću se sa problemima i situacijama u kojima im rado pomažu naši učenici. Na poveznici ispod možete pogledati kratak film kako svi mi možemo pomoći našim sugrađanima.

Film je objavljen u okviru natječaja HRT-a "Drugi i drugačiji". Volonteri Elektrotehničke i ekonomske škole bili su kreativni i vrijedni.

http://projektdrugi.hrt.hr/ucenicki-radovi/biti-star-nije-in/

 


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽILI SMO DAN STARIJIH OSOBA
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 15. 3. 2021. 07:36

Povodom Dana starijih osoba, u prostorijama Udruge umirovljenika grada Nova Gradiška, danas se upravo to dogodilo. Mladi volonteri iz Elektrotehničke i ekonomske škole i Udruga umirovljenika, okupili su se zajedno kako bi dogovorili dalju suradnju i  vidjeli se nakon ljetne stanke. 
Volonteri Elektrotehničke i ekonomske škole su prošle godine započeli suradnju pomažući umirovljenicima oko upotrebe računala, snimali su video materijal o poteškoćama s kojima se susreću starije osobe u svijetu suvremenih tehnologija. Ove godine, suradnja se nastavlja i proširuje. Dogovoreno je da će volonteri i umirovljenici raditi zajedno u kreativnim radionicama, a ako bude uspjeha i sreće, zajedno pokazati plodove svoga rada na adventskom sajmu. 
I dalje im je potrebna pomoć oko upotrebe računala, a posebno ih se dojmilo zajedničko učenje u prostoru Elektrotehničke i ekonomske škole i žele ga nastaviti.
Uz ostale aktivnosti koje volonteri planiraju za ovu godinu, veliki dio posvetit će starijima. Iz ovakve suradnje uče svi i korist je višestruka.
Ovaj sastanak dokazao je da je zajedništvo bitno, entuzijazam važan, a ako imamo jedno i drugo i financijski dio će pristići za pomoć u radu. 

Mira Linjaković, pedagoginja, voditeljica volontera ETEŠ-a


[OPŠIRNIJE]Biti star nije in
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 15. 3. 2021. 07:32

Početkom ove školske godine u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi krenuli su aktivno sa radom mladi volonteri.  Volontiranje su započeli u Dječjem vrtiću  i ta suradnja i dalje traje. U međuvremenu , kao odgovor na natječaj HRT-a „Drugi i drugačiji“ za koji smo trebali pripremiti video uradak na tu temu, započeli smo suradnju sa Udrugom umirovljenika Nova Gradiška. Bit će to jedinstvena prigoda da spojimo mladost i iskustvo, da učimo jedni druge i da naši mladi volonteri  aktivno rade i pomažu.

Prošle školske godine donirali smo računala koja smo renovirali za korisnike Centra za socijalnu skrb, ove godine za Dječji vrtić Nova Gradiška i sada za Udrugu umirovljenika. Sva računala obnovljena su na radioničkim vježbama, a poslužit će za edukaciju starijih osoba u njihovim prostorijama.

Danas snimamo video uradak  koji će, ako prođemo na natječaju biti objavljen  u emisiji „Ni da ni ne“.

Ovog trenutka taj video je nas je spojio i potakao na volontiranje koje će biti korisno za duži period. Nadamo se da će u tome uživati i mladi i stari.

Za kraj moto iz videa:

Biti star  nije in, teško je, komplicirano, naporno, ali….. uz malu pomoć, može biti zabavno, i….. mogli bismo zajedno biti in. 

TEKST I FOTOGRAFIJE: Mira Linjaković, prof. pedagogije


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju