preskoči na sadržaj

Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška

Login
 
Projekti

volonteri

ŠKOLSKI RADIO-SLOBODA MEDIJA

ŠKOLSKI RADIO - EMISIJA SIJEČANJ

ŠKOLSKI RADIO - VALENTINOVO

Tražilica
Izreka dana
 
Vodič za fakultete

Pomorski fakultet u Rijeci

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 10. 2023.

Ukupno: 40740
Ovaj mjesec: 2916
Ovaj tjedan: 834
Danas: 68
Udžbenici šk. god. 2023/2024.

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Godišnjak maturanata

SAVJETI PEDAGOGA

Zaštita privatnosti

ZAVRŠNI RAD

UPUTE ZA IZRADU:

Upute za pisanje završnog rada

Pronalazak literature

POPIS TEMA:

ELEKTRO SMJER:

KOMERCIJALNI SMJER:

VREMENIK IZRADE

RASPORED OBRANE

POVJERENSTVO ZA OBRANU

VJEŽBENIČKE TVRTKE

VT NOTEK d.o.o

vtnotek@gmail.com

VT SJAJ d.o.o

sjajdoo2020@gmail.com

DRŽAVNA MATURA

UČENIČKI SERVIS

Vodič za stipendije

Solarni automobil

Naša škola je školske godine 2015/2016. u svom Kurikulumu zaplanirala projekt izrade solarnog automobila. Cilj nam je bio sudjelovati na utrci solarnih automobila koja se  održala u Sisku početkom lipnja 2016.g. Utrku je organizirala Tehnička škola Sisak.

Kako bismo realizirali taj projekt krenuli smo s poslom i učenicima zadali zadatak osmisliti izgled školskog solarnog automobila. Nakon što su učenici predali uratke, jedan se izdvojio, a radi se o crtežu  Anite Vidić učenice 2.g razreda. Za ovakav izgled crteža zaslužan je i Anitin bratić koji mu je dao 3D izgled.

Tim škole za izradu automobila čine svi učenici škole, a najuži tim je njih 15  iz svih razreda. Izrada  se odvijala pod budnim okom nastavnika, ravnateljice i svih djelatnika škole. Djelatnici Danijel Meseš i Krunoslav Cvitković sudjelovali su na stručnom skupu "Solarni električni automobil u nastavnom procesu" u Sisku.  16.12.2016.

SOELA - 4. utrka solarnih automobila

Elektrotehnička i ekonomska škola sudjela je na 4. utrci solarnih automobila SOELA održanoj u Sisku od 9. do 11. Lipnja 2016.

U sklopu ovogodišnje manifestacije po drugi put je održana izložba električnih i hibridnih automobila na kojoj su sudjelovali domaći zastupnici i proizvođači vozila.

Po prvi puta je održana i konferencija o solarnim i električnim automobilima u skolopu koje su održana predavanja o e-mobilnosti, mogućnostima 3D printa automobila, o solarnoj energiji te o državnim poticajima za nabavku električnih i hibridnih vozila.

U sklopu konferencije održana je vrlo sadržajna i edukativna panel diskusija o proizvodnji električnih i solarnih vozila. Sudionici panel diskusije bili su: Ivo Žinić, Ljubomir Majdandžić, Sebastijan Lubej, Vjekoslav Majetić i Darko Gojanović.

Posljednjeg dana manifestacije održana je utrka na kojoj je sudjelovalo 16 ekipa srednjih škola iz Kutine, Velike Gorice, Zadra, Osijeka, Slavonskog Broda, Rijeke, Pitomače, Slunja, Nove Gradiške, Novske, Gospića, Ogulina i Siska. Ove godine po prvi puta su sudjelovale ekipe iz Slovenije i Francuske što  je manifestaciji dalo međunarodni  karakter.

Utrka je organizirana u dvije kategorije, kategoriji slobodan i zadani stil. Ekipa naše škole, koju su činili učenici Anita Vidić, Ivan Mirković i Marko Mikolčević te mentori Krunoslav Cvitković i Danijel Meseš, sudjelovala je u slobodnom stilu i osvojila drugo mjesto. Za prvoplasiranom franscuskom ekipom zaostali smo tek djelić sekunde.

Na našem vozilu, koje je sudjelovalo u utrci, marljivo se radilo posljednjih mjeseci. Vozilo ne bi bilo moguće realizirati bez vrijednih ruku naših učenika i njihovih mentora, kao ni financijske pomoći naših sponzora.


Naša škola osvojila 1.mjesto na utrci solarnih automobila

10. lipnja 2017. godine u Sisku održana je 5. utrka solarnih automobila SOELA 2017. Ove godine organizirana je treća izložba električnih i hibridnih vozila, druga konferencija o solarnim i električnim automobilima i peta utrka solarnih automobila ulicama grada Siska.

Na utrci je sudjelovalo dvadeset automobila izrađenih u strukovnim školama u Hrvatskoj i jedan u Sloveniji, te jedan s Fakulteta elektronike u Osijeku.U ime Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška  sudjelovali su:

Učenici: Marko Mikolčević, Denis Jurković, Anita Vidić, Bruno Pendić

Mentori: Krunoslav Cvitković, Danijel Meseš

Čestitke ETEŠ-u Nova Gradiška, njihovim profesorima, učenicima na radu i trudu te rezultatima koje ostvaruju. Naša ekipa osvojila je 1. mjesto u slobodnom stilu.

preskoči na navigaciju