preskoči na sadržaj

Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška

Login
 
Projekti

volonteri

ŠKOLSKI RADIO-SLOBODA MEDIJA

ŠKOLSKI RADIO - EMISIJA SIJEČANJ

ŠKOLSKI RADIO - VALENTINOVO

Tražilica
Izreka dana
 
Vodič za fakultete

Pomorski fakultet u Rijeci

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 10. 2023.

Ukupno: 40737
Ovaj mjesec: 2913
Ovaj tjedan: 831
Danas: 65
Udžbenici šk. god. 2023/2024.

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Godišnjak maturanata

SAVJETI PEDAGOGA

Zaštita privatnosti

ZAVRŠNI RAD

UPUTE ZA IZRADU:

Upute za pisanje završnog rada

Pronalazak literature

POPIS TEMA:

ELEKTRO SMJER:

KOMERCIJALNI SMJER:

VREMENIK IZRADE

RASPORED OBRANE

POVJERENSTVO ZA OBRANU

VJEŽBENIČKE TVRTKE

VT NOTEK d.o.o

vtnotek@gmail.com

VT SJAJ d.o.o

sjajdoo2020@gmail.com

DRŽAVNA MATURA

UČENIČKI SERVIS

Vodič za stipendije

Iskustva naših učenika

Učenici na praksi

Učenici Tehničke škole Slavonski Brod, Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška i Tehničke škole Karlovac na praksi u Sevilli

 

Stručna praksa Erasmus+ Kompas

Učenici naše škole u sklopu projekta Erasmus+ Kompas trenutno sudjeluju na mobilnosti u Sloveniji kod partnerske organizacije SMC gdje su na stručnoj praksi. Obavljanjem stručne prakse u inozemstvu doprinosi se povećanju zapošljivosti učenika sudionika, stjecanje i priznavanje kompetencija. Učenici će povećati svoja znanja iz područja pneumatike, elektrotehnike, robotike, ind. automatike gdje će imati priliku razviti svoju inovativnost i vještinu koja će im biti podloga za nastavak školovanja odnosno zapošljavanje.

Tekst i slike: Marijan Vuk

Erasmus+ Kompas za inovativnosti i nove vještine

Novim Erasmus+ projektom „Compass for Progress and Excellence“ (u daljnjem tekstu: Kompas), u kojem Tehnička škola Slavonski Brod ima ulogu koordinatora Nacionalnog konzorcija, izabrano je 48 od planiranih 66 učenika koji će stručnu praksu obavljati u poduzećima i školama u Austriji, Španjolskoj i Sloveniji. Ostale učenike očekuje proces odabira u siječnju 2019. i to za stručnu praksu u Irsku i Finsku dok je stručna praksa u trajanju od dva mjeseca u Njemačkoj već provedena.

            Nacionalni konzorciji projekta „Kompas“, čija provedba traje 20 mjeseci, čine Tehnička škola Slavonski Brod, Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška te Tehnička škola Karlovac. Ukupna vrijednost projekta je 198.179,00 EU.

            Strukovne škole uključene u projekt „Kompas“  već niz godina prepoznaju da jedino zajedničkom suradnjom i inovativnim pristupom prema postojećim programima mogu potaknuti nužne promjene u strukovnom obrazovanju.

            Projektom „Kompas“ želimo unaprijediti ključne kompetencije i vještine naših učenika u odnosu na njihovu važnost za tržište rada u smislu obavljanja stručne prakse u strukovnim školama i tvrtkama u EU. 

            Učenici će povećati svoja znanja iz područja pneumatike, održive gradnje, cestovnog prometa, logistike i špedicije, strojarstva, elektrotehnike, robotike i industrijske automatike gdje će imati priliku razviti svoju inovativnost i vještine koje će im biti podloga za nastavak školovanja odnosno zapošljavanja.

            Osim učenika, u projektu „Kompas“,  sudjeluje 6 osoba u pratnji učenika, 6 sudionika nastavnog i nenastavnog osoblja u mobilnosti na Maltu u programima  Inovacije i poduzetništvo i Održivi razvoj te 2 nastavnika u aktivnosti poučavanja iz područja  Elektrotehnike i Mehatronike koje će se održati u Sloveniji.

Tekst pripremila: Jadranka Junačko, dipl.knjiž.

Kompas rezultati natječaja

U tablicama su prikazani rezultati učenika koji su se prijavili za sudjelovanje u mobilnostima projekta Kompas.

Razredna vijeća i Nastavnička vijeća članica nacionalnog konzorcija Erasmus+ projekta Kompas potvrdila su sudjelovanje učenika u mobilnostima Erasmus+ projekta Kompas.

Učenici koji su odabrani za sudjelovanje označeni su podebljanim slovima.

Učenici koji su rezerva imaju pravo sudjelovanja na pripremnim aktivnostima.

Učenici su prilikom prijave za sudjelovanje sami kreirali šifre pod kojima će rezultati biti objavljeni.

Kompas popis sudionika mobilnosti-šifre

 

Erasmus+ projekt Kompas (2018.)

Naziv projekta: Compass for Progress and Excellence

Akronim: Kompas

Program: Erasmus+

Tip aktivnosti: Ključna aktivnost 1 (KA 1) Mobilnost u svrhu učenja za pojedince

Trajanje projekta: 20 mjeseci

Broj projekta: 2018-1-HR01-KA102-047188

Vrijednost projekta: 198.179,00 EU

Koordinator nacionalnog konzorcija: Tehnička škola Slavonski Brod

Članice nacionalnog konzorcija:

Partneri u projektu:

 • EuroMind – Španjolska
 • Caprinatura - Španjolska
 • Colegio Selesiano San Pedro – Španjolska
 • Kabtec AG – Njemačka
 • SMC industrijska avtomatika d.o.o. – Slovenija
 • Kouvolan Kaupunki – Finska
 • Paragon Europe – Malta
 • RAM 2 d.o.o. – Slovenija
 • RAM Elektronik G.m.b.H. – Austrija
 • Martello Traing Ltd - Irska

Strukovne škole uključene u projekt „Compass for Progress and Excellence“ već niz godina prepoznaju da jedino zajedničkom suradnjom i inovativnim pristupom prema postojećim programima mogu potaknuti nužne promjene u strukovnom obrazovanju. S  tim ciljem članice NK suglasne su u osmišljavanju strategije razvoja novih i učinkovitih školskih kurikuluma strukovnog obrazovanja kako bi strukovne škole postale imperativ kvalitete u obrazovnom sustavu i na tržištu rada i obrazovanja EU.

Škole NK  uočile su da te navedene potrebe nisu ostvarive u planovima i programima rada unutar strukovnoga obrazovanja jer kroz redovni sustav ne potiču razvoj poduzetništva, inovacija te održivog razvoja. Rješavanje ovih potreba moguće je kroz uvođenje/modernizaciju sadržaja ili aktivnosti kojima bi se učenike potaknulo na razvoj upravo tih vještina koje su ključne za aktivno i konkurentno sudjelovanje na tržištu.

Ciljevi projekta Kompas:

 1. Potaknuti promjene i osmisliti nove inovativne kurikulume koje odgovaraju potrebama tržišta rada kroz osposobljavanja/poučavanje nastavnog i nenastavnog osoblja
 2. Obavljanjem stručne prakse u inozemstvu doprinosi se povećanju zapošljivosti učenika sudionika, stjecanje i priznavanje kompetencija. Učenici će povećati svoja znanja iz područja pneumatike, održive gradnje, cestovnog prometa, logistike i špedicije, strojarstva, elektrotehnike, robotike, ind. automatike gdje će imati priliku razviti svoju inovativnost i vještinu koja će im biti podloga za nastavak školovanja odnosno zapošljavanje.
 3. Povećati jezične kompetencije. Sudionici mobilnosti povećat će svoje jezične kompetencije kroz komunikaciju na engleskom jeziku s mentorima/vršnjacima/kolegama u školama i poduzećima. Povećanje jezičnih kompetencija svih sudionika pridonosi većoj sigurnosti i samopouzdanju u budućem profesionalnom i osobnom razvoju.
 4. Pridonijeti uklanjanju kulturoloških barijera i jačanju osjećaja pripadnosti EU upoznavanjem s običajima i tradicijom u partnerskih zemalja što doprinosi razvoju interkulturalnosti i internacionalnosti NK
 5. Povezati članice NK s inozemnim partnerima, promovirati svoju školu, kulturu i zemlju uopće te u skladu s ERP(TŠSB)ostvariti suradnji gdje bi TŠSB djelovala kao organizacija primateljica.

Ključne aktivnosti:

U projektu Kompas sudjeluje 66 učenika, 6 osoba u pratnji učenika, 6 sudionika nastavnog i nenastavnog osoblja te 2 nastavnika u aktivnosti poučavanja i to u sljedećim programima mobilnosti:

Mobilnosti učenika:

 • Tijek 1 - Industrial Automation1 sudionik /2 mjeseca, Großkarolinenfeld, Njemačka
 • Tijek 2 - Elektropneumatics 11 sudionika/2 tjedna, SMC, Slovenija
 • Tijek 3 - Electronic services 2 sudionika/ 2mjeseca, Ljubljana, Slovenija
 • Tijek 4 - CNC Workshop 12 sudionika/2 tjedna, RAM Ele. GmbH, Villach, Austrija
 • Tijek 5 - IT mobile application 10 sudionika/3 tjedna, Sevilla, Španjolska
 • Tijek 6 - Bioconstruction 13 sudionika/3 tjedna, Ubeda, Španjolska
 • Tijek 7 - Stručna praksa za logistiku i špediciju 13 sudionika/3 tjedna, Dublin, Irska
 • Tijek 8 - Workplacement 4 sudionika/3 tjedna, Kouvola, Finska

Mobilnosti nastavnika:

 • VET STA - Stručno usavršavanje nastavnog i nenastavnog osoblja NK 6 sudionika/1 tjedan, Valleta, Malta
  • Inovacije i poduzetništvo ( 3 sudionika)
  • Održivi razvoj ( 3 sudionika)
 • VET TAA - Poučavanje-Elektrotehnika/Mehatronika: elektropneumatika, robotika, 2 sudionika,  Školski Center Škofja Loka, Slovenija

Ishodi projekta:

Projektom Kompas, u okviru osposobljavanja nastavnog i nenastavnog osoblja NK, želimo potaknuti promjene i osmisliti nove inovativne kurikulume koje odgovaraju potrebama tržišta rada. Nastavno i nenastavno osoblje su pokretači i motivatori promjena koji poboljšanjem svojih kompetencija i poticanjem cjeloživotnog učenja mogu stvoriti podlogu za nužne promjene. 

Projektom Kompas u okviru mobilnosti osoblja omogućavamo nastavnicima NK poučavanje kod partnerskog pružatelja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u inozemstvu iz područja elektropneumatike i robotike čime se odgovara na njihove izražene potrebe.

Projektom Kompas želimo unaprijediti ključne kompetencije i vještine naših učenika u odnosu na njihovu važnost za tržište rada u smisli obavljanja stručne prakse u strukovnim školama i tvrtkama u EU.  Škole članice NK su opremljena slabim tehničkim kapacitetima u pojedinim područjima koji su  vrlo važnim za nastup na tržištu rada. To stvara prepreku odvijanja stručne prakse na primjeren način i samim time  ostvarenje punog potencijala učenika.

 

 

Priloženi dokumenti:
Kompas prezentacija projekta.pptx

preskoči na navigaciju