2019-04-25 10:20:39

„Game day“ u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi Nova Gradiška

    Dana 24. travnja obilježen je „Game day“ u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi Nova Gradiška od 10 do 12 sati. Nastavnici naše škole organizirali su turnir u Fortnite-u i LOL-u u trima učionicama.

     Prema posljednjim podatcima, gaming je treća industrija po zaradi kada je u pitanju zabavna industrija, nakon televizije i izdavaštva (knjiga) čime je prestigla i filmsku industriju. U današnjem vremenu potrebno je upoznavati se s novim, svladavati nove vještine i proširivati svoje znanje i poznavanje različitih područja, posebno onih koji su vezani uz tehnologiju.

     Dok se na prvi pogled čini da djeca samo igraju igrice, dugoročno se mogu postići pozitivni rezultati. Kada je u pitanju sama igra, učenici imaju priliku razvijati se kao osobe, odnosno imaju priliku razvijati natjecateljski duh, surađivati s drugima radi postizanja zajedničkih ciljeva te reagirati na nepravedne situacije. Zajednička suradnja vidi se u organizaciji tog dana kao i u izvedbi. Timski rad je nešto s čime se susreću u osnovnoj, a i kasnije u srednjoj školi, fakultetu te na poslu čime je priprema za takav rad bitna za današnju djecu. Naglasak se stavlja i na kognitivni razvoj jer ovisno o djeci i igri, oni razvijaju koncentraciju na visokoj razini, sposobnosti vizualnog opažanja u igricama te snalaženje u prostoru i donošenje odluka (koje ponekad uključuju žrtvovanje manjeg cilja radi postizanja većeg), a takve vještine mogu se preusmjeriti i na školske sadržaje uz povezivanje onog što oni vole s onim što oni moraju savladati.

     Osim razvoja njihovih vještina koje imaju svoje mjesto u današnjem svijetu tehnologije, određen broj učenika s vremenom razvije zanimanje za uloge nužne za opstanak gaming industrije kao što su programer ili game tester.


Elektrotehnička škola Nova Gradiška