preskoči na sadržaj

Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška

Login
Projekt

ŠKOLSKI RADIO - EMISIJA SIJEČANJ

ŠKOLSKI RADIO - VALENTINOVO

Izreka dana
 
Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

VIJESTI
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
20.03.2018. 08:52
Održana radionica o izradi predstave i osnovama Robotskog kazališta lutaka
U subotu, 17. ožujka 2018. godine, u prostorijama HUB385 održana je radionica o izradi predstave i osnovama Robotskog kazališta lutaka. Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET organizirala je radionicu u suradnji s HUB385, LenTinTin Studios i udrugom Strive!.

19.03.2018. 08:51
Otvoren poziv za radove za 20. CARNET-ovu korisničku konferenciju CUC 2018
Otvaranjem poziva za radove započele su pripreme programa 20. CARNET-ove korisničke konferencije CUC 2018 koja će se pod nazivom "CUC20: Mreža ideja" od 21. do  23. studenoga održati u Konvencijskom centru Šibenik.

12.03.2018. 13:29
Dovršeno više od 100 modula digitalnih obrazovnih sadržaja kroz pilot projekt e-Škole
U sklopu nacionalnog pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ kojeg s partnerima provodi Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET, dovršena je izrada svih modula digitalnih obrazovnih sadržaja (DOS-ova) za učenike i nastavnike STEM predmeta (kemija, biologija, fizika i matematika) u 7. i 8. razredima osnovnih škola te 1. i 2. razredima srednjih škola.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 6. 2012.

Ukupno: 270454
Ovaj mjesec: 3563
Ovaj tjedan: 621
Danas: 16
DRŽAVNA MATURA

Vodič za stipendije

VIJESTI
Preventivno – edukativni program ”KLIK – navika odgovornog ponašanja”
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 18. 3. 2018. 17:42

Auto klub Nova Gradiška u suradnji s HAK-om Zagreb organizirao je prometno-preventivnu akciju "Simulator sudara". Na predavanje i prezentaciju pozvali su učenike naše škole koji su se na poziv rado odazvali. Naglasak akcije stavlja se na korištenje sigurnosnog pojasa tijekom vožnje. Kroz prezentaciju su učenicima zorno prikazali prometnu nezgodu u kontroliranim uvjetima pomoću simulatora sudara. Bilo je to korisno predavanje i demonstracija za naše učenike baš u godinama kada razmišljaju o polaganju vozačkog ispita.


[OPŠIRNIJE]„Lijek je u nama!“
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 18. 3. 2018. 17:22

Dana 15. ožujka 2018. godine Zaklada Ana Rukavina pozvala je građane Nove Gradiške da postanu članovi Hrvatskog registra krvotvornih matičnih stanica. Uzimanje uzoraka (vađenje) krvi za tipizaciju održano je u Pučkom otvorenom učilištu Matija Antun Relković od devet do jedanaest sati. Akciji u Novoj Gradiški, koja je održana u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka „Dr. Zorislav Slović“, pridružila su se 42 potencijalna darivatelja koštane srži ili matičnih stanica, uključujući i učenicu Elektrotehničke i ekonomske škole u Novoj Gradiški.

Tekst: novinari Školskog radija

Fotografije: Barbara Vrabac


[OPŠIRNIJE]2. SMOTRA STUDIJSKIH PROGRAMA BRODSKO POSAVSKE ŽUPANIJE
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 18. 3. 2018. 17:16

Na 2. smotri studijskih programa Brodsko-posavske županije, na kojoj su predstavljeni studijski programi koji se izvode na području naše županije, održanoj 15.03.2018. god. u Kazališno –koncertnoj dvorani Ivana Brlić Mažuranić, sudjelovalo je i dvadeset maturantica/ta naše škole.

Smotra je prvenstveno bila namijenjena učenicima završnih razreda srednjih škola, kako bi ih se upoznalo s mogućnošću studiranja u našoj županiji i stjecanja različitih zvanja iz područja struke i znanosti. U nastavne programe pojedinih fakulteta učenike su uveli predstavnici samih fakulteta i to: Fakulteta za odgojno-obrazovne znanosti iz Osijeka, Medicinskog fakultet iz Osijeka, Veleučilišta u Slavonskom Brodu, Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo iz Osijeka te Strojarskog fakultet iz Slavonskog Broda. Učenici su također imali mogućnost postavljanja pitanja, kao i interakciju sa sadašnjim studentima već navedenih fakulteta. Maturante kao i sve okupljene na početku smotre pozdravili su: predstavnici županije na čelu s županom Danijelom Marušićem, zamjenik načelnika Slavonskog Broda te predstavnici Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Svi su im zaželjeli sreću u uspješnom odabiru budućeg usmjerenja i životnog puta, naglašavajući važnost odabira fakulteta. Također dotaknuli  su i aktivnu temu, odlazak mladih iz države uz mnoštvo pozitivnih misli kao i savijeta za njihovo zadržavanje u državi, tj . prvenstveno u Slavoniji. Važno je napomenuti i to kako su učenici naše škole davali izjave za brojne medije, te tako dodatno promovirali našu školu.

Petar Kičić


[OPŠIRNIJE]Prava potrošača
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 18. 3. 2018. 17:12

Naši su komercijalisti naučili da je u svakom kupoprodajnom procesu najvažniji potrošač koji će potražiti određeni proizvod, a na taj način prodavatelj zaraditi. Poduzetnici u sebičnoj utrci za novcem često pokušavaju zaraditi preko leđa potrošača koji nisu dovoljno upoznati sa svojim pravima pa budu izigrani. Zato se svake godine 15. 3. skreće pozornost na prava potrošača i upoznavanje istih. Kako bi obilježili navedeni datum, učenici 3. K razreda zajedno s profesoricom Rauch uredili su pano u holu škole s konkretnim primjerima i pravima potrošača.

Autor Valentina Ivanišević


[OPŠIRNIJE]Međužupanijsko natjecanje iz predmeta Osnove elektrotehnike i Mjerenja u elektrotehnici
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 18. 3. 2018. 17:05

Međužupanijsko natjecanje iz predmeta Osnove elektrotehnike i Mjerenja u elektrotehnici održano je 9. 3. 2018. u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina  u Slatini. Učenici su pristupili teorijskom i praktičnom dijelu natjecanja. Teorijski dio trajao je 150 minuta, a praktični 90 minuta. Na natjecanju je sudjelovalo 10 učenika i to iz sljedećih škola: Srednja škola Marka Marulića Slatina, Tehnička škola Slavonski Brod, Tehnička škola Požega, Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška te Tehnička škola Bjelovar. Učenik 2. E razreda Mateo Elbetović osvojio je 2. mjesto, a učenik 2. G razreda Filip Wirth šesto mjesto. Čestitamo učenicima i profesorima na postignutu uspjehu!

Autori teksta novinari Školskog radija,  fotografija tehničari.


[OPŠIRNIJE]Gradsko natjecanje u odbojci
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 15. 3. 2018. 09:22

U punoj dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška održano je gradsko natjecanje u odbojci. Osim domaćina natjecali su se i učenici Gimnazije i Industrijsko obrtničke škole iz našeg grada. Najboljima su se pokazali učenici Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška. Rezultati: Etes : Ios 2:0 (25:7, 25:12), Etes:Gimnazija 2:0 (25:14, 25:15), Gimnazija:Ios 2:1 (24:26, 25:18, 25:12). Učenici naše škole plasirali su se na županijsko natjecanje.


[OPŠIRNIJE]Četvrti Europski tjedan novca (12. ožujka – 16. ožujka)
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 15. 3. 2018. 09:20

Projekt koji obilježava niz radionica u osnovnim i srednjim školama održava se širom Europe s ciljem obrazovanja populacije i podizanja svijesti o financijskoj pismenosti među djecom i mladima. Četvrti Europski tjedan novca obilježen je i u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi u Novoj Gradiški 13. ožujka 2018. godine na kojem su sudjelovali učenici 2. e i 3. k razreda. Predavanje su održali Želimir Vidaković i Ivan Radošić, predstavnici Zagrebačke banke.

Glavnu riječ imao je gospodin Radošić koji je učenicima objasnio kako usklađivanjem svojih želja i mogućnosti te poboljšavanjem kvalitete života mogu bolje upravljati svojim financijama. Također je istaknuo kako se može kvalitetno upravljati novcem ako se vodi dnevnik financija, postave realni ciljevi te ako se osoba drži svog plana.

Tekst: Martina Jelić

Fotografije: novinari Školskog radija


[OPŠIRNIJE]20. lokalno natjecanje ekipa Mladih Crvenog križa
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 15. 3. 2018. 09:17

U društvenome domu u Novoj Gradiški 10. ožujka 2018. godine održano je 20. lokalno natjecanje ekipa Mladih Crvenog križa s područja Nove Gradiške i okolnih općina. U natjecanju su sudjelovale Osnovna škola „Ljudevit Gaj“ iz Nove Gradiške, Osnovna škola „Ante Starčević“ iz Rešetara i Osnovna škola „Dragalić“ iz Dragalića u kategoriji Podmladak Crvenog križa te Gimnazija Nova Gradiška u kategoriji Mladi Crvenog križa. Učenici osnovne škole „Mato Lovrak“ bili su zaduženi za  vizualni prikaz ozljeda, a učenici Elektrotehničke i ekonomske škole bili su moralna podrška. Prvo mjesto u kategoriji Mladih osvojila je prva ekipa iz Gimnazije Nova Gradiška, a prvo mjesto u kategoriji Podmlatka osvojila je ekipa Osnovne škole „Ljudevita Gaja“.

Tekst: Martina Jelić

Fotografije: učenice Elektrotehničke i ekonomske škole


[OPŠIRNIJE]Biskupijsko natjecanje iz vjeronauka - vjeronaučne olimpijade
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 13. 3. 2018. 20:42

Dana 9. ožujka 2018. godine održano je Biskupijsko natjecanje iz vjeronauka - vjeronaučne olimpijade s temom „Kršćani na putu dijaloga“. U natjecanju su sudjelovale osnovne i srednje škole iz cijele Požeške biskupije, a škole domaćini bile su Katolička osnovna škola u Požegi za učenike osnovnih škola i Katolička gimnazija s pravom javnosti u Požegi za učenike srednjih škola. Vjeronaučna olimpijada sastojala se od sljedećih natjecateljskih disciplina: test, tombola i kviz „Tko želi biti Isusov milijunak“. Natjecanju iz vjeronauka za srednje škole prethodila je predstava učenika iz škole domaćina pod nazivom „Tena“. Iz Elektrotehničke i ekonomske škole iz Nove Gradiške sudjelovali su učenici Filip Cica, Jozefina Kajtazi, Antonio Lagundžija i Borna Stipić u pratnji vjeroučitelja i mentora Petra Jurišića. U natjecanju srednjih škola prvo mjesto osvojila je Gimnazija Nova Gradiška. Elektrotehnička i ekonomska škola iz Nove Gradiške osvojila je deseto mjesto.

Tekst: novinari Školskog radija

Fotografije: tehničari Školskog radija


[OPŠIRNIJE]Volontiranje kao obilježje aktivizma i solidarnosti
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 13. 3. 2018. 20:28

Učenici naše škole zajedno sa svojim profesorima sudjelovali su u ciklusu predavanja o volontiranju koji je dio projekta „Grad za mlade, mladi za grad”. Predavanje je održano 9. 3. 2018. u vijećnici, a održao ga je gospodin Ivan Tomasić. koji je, osim uvodnog predavanja, pripremio i dvije radionice čiji su zadaci uključivali spoznaju o važnosti volontiranja mladih te upoznavanje organizacija koje se bave istim. Na početku predavanja učenici su upoznati sa samim pojmom volontiranja. Nakon kratkog uvodnog dijela podijeljeni su u dvije grupe koje su rješavale kratke zadatke, a zatim je uslijedilo izlaganje. Gospodin Tomasić predstavio je učenicima primjere mogućnosti uključivanja građana u volontiranje te načine motiviranja volontera. Objašnjeni su pristupi pronalaženja volontera te njihova zakonska prava i obveze. Na kraju predavanja gospodin Tomasić prepričao je učenicima osobna iskustva te pozvao sve prisutne na aktivno sudjelovanje u volonterskom radu.

Tekst: Martina Jelić

Fotografije: Josipa Cindrić


[OPŠIRNIJE]Posjet M SAN logistici i multimedijskoj izložbi „Nikola Tesla – Mind from the future“
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 7. 3. 2018. 23:46

Učenici trećih razreda Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška 6. ožujka 2018. godine proveli su na jednodnevnom izletu u Zagrebu. Učenici su započeli izlet obilaskom M SAN logistike, visokoregalnog skladišta smještenog u Rugvici koje je visoko čak 12 metara. Nakon obilaska skladišta, učenici su posjetili prostor u kojem se odvija proizvodnja Vivax televizora i sklapanje računala. Bili su i u obilasku kontrole kvalitete proizvoda te servisa za popravak tehnologije. Nakon obilaska M SAN logistike domaćini su počastili profesore i učenike hranom i pićem. Nakon posjeta M SAN logistici učenici su iskoristili slobodno vrijeme za obilazak centra Zagreba. U poslijepodnevnim satima učenici su posjetili multimedijsku izložbu „Nikola Tesla - Mind from the future“ u Meštrovićevu paviljonu na Trgu žrtava fašizma. Vodiči su ih upoznali sa zanimljivim i nepoznatim podatcima iz života velikana koji je promijenio svijet, a učenici su saznali nešto o tijeku Teslinog života i razvoju njegovih izuma. Jednodnevni izlet završio je posjetom multimedijske izložbe i zatim su profesori i učenici krenuli kući.

Tekst: Martina Jelić

Fotografije: Valentina Ivanišević


[OPŠIRNIJE]Regionalno natjecanje mladih inovatora
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 7. 3. 2018. 14:04

„Inovativnim umom do pametne energije” naziv je regionalnoga natjecanja mladih inovatora, a obuhvaća inovativne i kreativne ideje iz područja obnovljivih izvora energije te povećanja energetske učinkovitosti. Ovo natjecanje mladih inovatora, učenika osnovnih i srednjih škola, organizira se u okviru projekta „Inovativnim umom do pametnih škola” koji se u iznosu od 1,6 milijuna eura financira iz programa INTERREG IPA CBC (2014. - 2020.)  koji obuhvaća prekograničnu suradnju Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore. Natjecanje zajednički organiziraju Centar za razvoj i podršku iz Tuzle, vlada Tuzlanskog kantona, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, Brodsko-posavska županija, udruga Zelena akcija iz Zagreba te Brodsko-ekološko društvo iz Slavonskoga Broda. Cilj je natjecanja tehnička i stručna podrška mladim inovatorima u unapređenju njihovih inovacija u područjima korištenja obnovljivih izvora energije i povećanja energetske učinkovitosti te šira promocija primjene njihovih znanja i tehničkih dostignuća. Sve pristigle prijave koje ispunjavaju uvjete natjecanja bit će ocijenjene i rangirane prema osvojenom broju bodova. Dvadeset natjecatelja (10 iz Tuzlanskog kantona i 10 iz Brodsko-posavske županije) čije prijave osvoje najveći broj bodova dobit će priliku unaprijediti svoje inovacije praktičnim radom na sedmodnevnom kampu mladih inovatora. Natjecanje se održalo 5. i 6. 3. 2018. u prostorijama Hrvatskih željeznica, a naši su učenici sudjelovali prvog dana natjecanja u pratnji profesora Zorana Ivančića predstavljajući sljedeće teme:

  1. Ivana Pišonić i Martina Štefanac – Piezo vreća za boks
  2. Rene Kumić i Filip Wirth – Piezo pločica
  3. Valentin Stepić i Matej Sršen – Magnetski motor
  4. Ivan Paunov i Antonela Rosandić – Pločica s magnetskom indukcijom

O rezultatima natječaja izvijestit ćemo u sljedećim prilozima.


[OPŠIRNIJE]Dodijeljene nagrade učenicima za online kviz povodom Dana sigurnijeg interneta
MARKO BRČIĆ / datum: 5. 3. 2018. 12:15

Dana 01.03.2018. godine učenicima Josipu Šikljan iz 4.G razreda i učeniku Matiji Jurašinović iz 4.E razreda dodijeljene su nagrade za ostvarenje na online kvizu koji se provodio 06.02.2018. godine povodom Dana sigurnijeg interneta.


[OPŠIRNIJE]MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE U ZANIMANJU KOMERCIJALIST
Sanja Müller-Zoričić / datum: 5. 3. 2018. 07:09

Ove godine. 1. ožujka naša škola je bila domaćin Međužupanijskom natjecanju  komercijalista.

Sudjelovalo je pet ekipa po tri člana iz četiri škole.( Virovitica, Orahovica, Požega i  Nova Gradiška s 2 ekipe) 

Konačni rezultati nakon Međužupanijskog natjecanja  komercijalista.

Prvo mjesto i moguće pozivanje na državno natjecanje: 1. ekipa naše škole: Jozefina Kajtazi, Rebeka Jakovljević i Monika Brkljača.

drugo mjesto ekipa iz Ekonomske škole Požega: Dejan Jantolek, Valentina Petković i Ivana Šimota,

treće mjesto 2. ekipa naše škole: Viktor Peić, Borna Stipić, Pavao Petrić.,

četvrto mjesto ekipa iz Virovitice: Karlo Burlić, Martina Čizik i Laura pokupić i

peto mjesto ekipa iz Orahovice:Dijana Dundović, Paulina Dević i Marija Čandrlja. 

Zahvaljujemo se mantorima na uloženom trudu Silviji Kekez, Strdnja strukovna škola Virovitica, Kseniji Krizmanić-Horvat, Ekonomska škola Požega, Davoru Jegeru Srednja škola Orahovica i našoj profesorici Ivani Gajski Berić.


[OPŠIRNIJE]DAN RUŽIČASTIH MAJICA
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 28. 2. 2018. 19:11

"Djeca su naše blago, a ujedno i najvitalniji dio društva, stoga ovim programom podižemo svijest o problemu vršnjačkog nasilja, velikom problemu među djecom i mladima, s mogućim teškim posljedicama u kratkoročnoj i dugoročnoj perspektivi razvoja djece."

Nacionalni centar prevencije vršnjačkog nasilja

Dana 28.2. 2018. obilježen je Dan ružičastih majica. Ovoj akciji koja simbolizira borbu protiv vršnjačkog nasilja pridružili su se se djelatnici i učenici naše škole te tako pokazali pozitivno ozračje prihvaćanja i razumijevanja različitosti koja nas okružuje te podizanja svijesti o navedenom problemu.


[OPŠIRNIJE]POSJET HRVATSKOM SABORU
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 28. 2. 2018. 18:04

Učenici Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška posjetili su na jednodnevnom izletu Sabor RH. U zanimljivom obilasku uz kvalitetno predstavljanje od strane službenice te uzorno i dostojanstveno ponašanje naših učenika možemo ponosno reći da je posjet Saboru bilo  lijepo iskustvo. Tijekom posjeta bila je rasprava o srednjim strukovnim školama a došao nas je pozdraviti i saborski zastupnik gosp. Davor Vlaović.

Nakon sabora posjetili smo tvrtku Rimac Automobili koja se bavi proizvodnjom električnih automobila i primjenom elektronike u autoindustriji.


[OPŠIRNIJE]Priznanje Školskom športskom klubu
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 22. 2. 2018. 19:40

Naš  Školski  športski klub izabran za najuspješniji u Brodsko-posavskoj županiji. Zajednica športskih udruga i saveza Brodsko-posavske županije  na tradicionalnoj priredbi   „Izbor športaša 2017.“ za područje Brodsko-posavske županije  izabrala je naš Školski športski klub za najuspješniji .Naši predstavnici su ponosno primili priznanje  u velikoj dvorani HVIDRE u Slavonskom Brodu  20. veljače 2018. godine.

Čestitke našim sportašima i njihovim mentorima.


[OPŠIRNIJE]DAN ŠKOLE
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 21. 2. 2018. 22:58

U srijedu, 21. 2., naša je škola proslavila  52. rođendan i to s poprilično popunjenim rasporedom aktivnosti.

Obilježavanje Dana škole započelo je zanimljivim nogometnim utakmicama, a jedna je svima bila posebno zanimljiva, i to ona s profesorima.  Ovoga su puta profesori pokazali dobru igru i iskustvo te nadvladali svoje učenike 4.K rezultatom 3:1. Ovim putem im na tome čestitamo.  Nakon te iznimno zanimljive utakmice, uslijedila je jedna jako napeta  između učenika 2.E i 4.F razreda u kojoj su nakon penala pobjedu odnijeli učenici četvrtog razreda.

Nakon dojmljivih sportskih minuta u dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole, učenici su se ponovno zaputili u hol škole gdje je bio upriličen niz zanimljivih aktivnosti kao što su prezentacija vježbeničkih tvrtki Vinalis, Pozitiva, Zrno sreće i Triticum. Ovog puta su javni nastup i prezentiranje prošli i učenici elektrotehničkih smjerova koji su nam zajedno s  profesorima predstavili svoje radove na koje smo svi jako ponosni.

Obilježavanju Dana škole pridružio se i školski debatni klub s raspravom na tezu : „Ovaj dom smatra da nasilne video igrice negativno utječu na mentalno zdravlje djece”. Učenici su bili podijeljeni u dva tima; afirmaciju i negaciju, a svaki od timova sastojao se od četiri učenika. Odluku o pobjedniku donijele su naše profesorice Sara Stuburić (voditeljica debatnog kluba) i profesorica Ivana Gajski Berić. Uvjerljivija je bila afirmacijska skupina.

Kao vrhunac proslave rođendana škole održana je priredba, pod vodstvom pedagoginje Mire Linjaković, u kojoj su učenici naše škole predstavili svoje kvalitete i vrhunski je odradili. Nastupao je školski bend Interferencija, školski tamburaški sastav, glumačka ekipa te naša plesačica Valentina Ivanišević, a program su vodile simpatične voditeljice Valerija Videc i Leonarda Lukačević.

Na samome kraju našu je školu posjetio i gradonačelnik Vinko Grgić s kojim smo snimili razgovor.

Kako smo već pohvalili sve koji su sudjelovali, red je došao i na nas. Ekipa školskog radija glazbom je podigla atmosferu u školi te smo ugostili ravnateljicu Sanju Müller Zoričić koja je svim učenicima i djelatnicima čestitala ovaj poseban dan.

tekst: Josipa Cindrić

fotografije: Josipa Cindrić, Martina Jelić i Valentina Ivanišević


[OPŠIRNIJE]NATJEČAJ ZA POPUNU RADNOG MJESTA - ENGLESKI JEZIK
Sanja Müller-Zoričić / datum: 16. 2. 2018. 12:56

Natječaj za popunu radnog mjesta nalazi se na poveznici.


[OPŠIRNIJE]Škola članica Oracle akademije
KRUNOSLAV CVITKOVIĆ / datum: 12. 2. 2018. 22:33

Naša škola postala je u ovoj školskoj godini član Oracle akademije, globalnog edukacijskog programa u kojem sudjeluje preko 3.5 milijuna polaznika u 120 država svijeta.


[OPŠIRNIJE]Obrana završnog rada - zimski rok
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 8. 2. 2018. 21:23

Obavještavaju se učenici  koji su prijavili obranu završnog rada - zimski rok, da će obrana biti održana 16. veljače 2018. g. u 13.20 po rasporedu obrane.


[OPŠIRNIJE]Vodič za upis studija
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 8. 2. 2018. 10:56

Svrha vodiča za upis studija je što preglednije vam pružiti sve informacije potrebne za donošenje odluke o tome koji fakultet odabrati. Namjenjen je učenicima završnog razreda četverogodišnje i petogodišnje srednje škole. U vodiču su navedeni studijski programi svih sveučilišta i veleučilišta u Republici Hrvatskoj te informacije o uvjetima upisa na pojedini program. Sve informacije navedene u vodiču odnose se na akademsku godinu 2017./2018. pa vas upozoravamo na moguće promjene u podacima. Vodič se nalazi u privitku.


[OPŠIRNIJE]Pripreme za Valentinovo
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 7. 2. 2018. 08:13

Čestitajte Valentinovo svojim prijateljima! Ubacite pismo u kutiju koja se od danas nalazi pokraj knjižnice. Važno je da napišete ime, prezime i razred osobe kojoj želite čestitati Valentinovo te sadržaj pisma. Pisma će se dijeliti na Valentinovo, zato požurite!

Osim toga, navratite u knjižnicu kako biste pročitali #anti i #za poruke povodom Valentinova.

Na Valentinovo ostanite pod velikim odmorom u prostoru škole i poslušajte radio-emisiju u kojoj ćete čuti zanimljive odgovore učenika i djelatnika naše škole.

tekst i fotografije: novinari i knjižničarka

 


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg interneta
MARKO BRČIĆ / datum: 5. 2. 2018. 09:51

         Učenici i nastavnici Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška obilježiti će Dan sigurnijeg interneta 06.02.2018. godine raznim aktivnostima koje su vezane uz ovu temu.

Tako će učenici moći sudjelovati u riješavanju online kviza o sigurnosti na internetu, održati će se radionice za učenike, predavanja za nastavnike i roditelje i niz drugih aktivnosti.

Cilj projekta je educirati i osvijestiti sve korisnike interneta i njegovih servisa o opasnostima koje im svakodnevno prijete nesavjesnom upotrebom interneta te zlostavljanju na internetu. Ove godine u projektu sudjeluje preko 340 ustanova diljem RH.


[OPŠIRNIJE]Posveta škole
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 28. 1. 2018. 21:50

Kako bi se zadržao mir, blagostanje, međusobno poštivanje i razumijevanje te dobre ocjene, školu je 26.1.2018. posvetio đakon Dejan Ilić.


[OPŠIRNIJE]Prijave studijskih programa
VLADIMIR ANDRAŠIĆ / datum: 14. 1. 2018. 21:18

Prijave studijskih programa započet će 1. veljače 2018. godine u 09:00 sati. Svi ostali podaci o uvjetima upisa za iduću akademsku godinu (2018./2019.) bit će dostupni kandidatima s datumom početka prijava studijskih programa. 


[OPŠIRNIJE]GRAD ZA MLADE, MLADI ZA GRAD
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 19. 12. 2017. 22:05

„Grad za mlade, mladi za grad“ naziv je novog novogradiškog projekta predstavljenog 19. prosinca 2017. u gradskoj vijećnici. Konferenciju je počela Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika Vinka Grgića, a nakon nje prezentaciju su održali Marko Ćosić koji je predstavio projekt te Tomislav Kovač koji je predstavio udrugu Oppidum iz Požege koja je partner u ovome projektu. Ciljna skupina projekta su mladi do 30 godina. Kroz 12 mjeseci projekt će se provoditi kroz razne aktivnosti: radionice, volontiranje te okrugli stolovi. Projekt je osmišljen s ciljem stvaranja uvjeta koji će doprinijeti zadovoljavanju potreba mladih u našem gradu te podizanja kvalitete njihova života kroz edukacije i volontiranje.

Tekst napisale: Josipa Cindrić, Martina Jelić i Valentina Ivanišević

Fotografija: Valentina Ivanišević


[OPŠIRNIJE]Rezultat odabira ponuda za izvođenje višednevne ekskurzijeponuda br.3
Sanja Müller-Zoričić / datum: 14. 12. 2017. 13:45

REZULTATI


[OPŠIRNIJE]Rezultat odabira ponuda za izvođenje višednevne ekskurzije poziv 1 i 2 (maturalac)
Sanja Müller-Zoričić / datum: 14. 12. 2017. 13:43

REZULTATI


[OPŠIRNIJE]2. MEĐUŽUPANIJSKI SAJAM VT: „MOJ POSAO – MOJA BUDUĆNOST „
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 11. 12. 2017. 18:55

Dana 8.12.2017. učenice 3.k. razreda, Leonarda Lukačević, Ivana Ivanišević,Valerija Videc, Marija Kipšić i Dora Poljak s mentoricom Ivanom Gajski Berić posjetile su manifestaciju „Moj posao-moja budućnost“ u organizaciji Ekonomske škole Požega. Opći cilj ove manifestacije je poticanje i promidžba poduzetništva te povezivanje učenika koji će možda u budućnosti i međusobno surađivati. U sklopu manifestacije Moj posao moja budućnost održan je i 2. Međužupanijski sajam vježbeničkih tvrtki, na kojem je sudjelovalo 12 vježbeničkih tvrtki Ekonomske škole Požega te 10 vježbeničkih tvrtki iz drugih županija. Naša Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška predstavila se s dvije vježbeničke tvrtke,VT „ Pozitiva“ i VT „Vinalis“. Djelatnost tvrtke Pozitiva je fotografiranje i snimanje, a Vinalis se bavi prodajom vina i sokova od grožđa i kupina. Učenici su na sajmu međusobno pregovarali  i sklapali poslove.Ovo je bila prilika učenicima za još bolje razvijanje kreativnosti, zanimanja za struku, komunikativnost, međusobnu toleranciju i stjecanje novih poznanstava. Osnivanjem i vođenjem poslovanja tvrtke, simulacijom poslovanja, obavljanjem svih radnih zadataka učenici bi trebali bolje razumjeti sustav tržišnoga gospodarstva kako bi razvili osobnu kreativnost i inovativnost važnu za poticanje poduzetničkoga duha i interes za samostalno vođenje i obavljanje posla u stvarnome poslovnom svijetu.


[OPŠIRNIJE]Prijave ispita državne mature u školskoj godini 2017./2018.
VLADIMIR ANDRAŠIĆ / datum: 10. 12. 2017. 11:40

U petak, 1. prosinca 2017. godine u 12:00 sati krenule su prijave ispita državne mature u školskoj godini 2017./2018.

Prijave ispita državne mature završavaju 15. veljače 2018. u 12:00 sati.

Sve informacije o prijavama studijskih programa dostupne su na mrežnoj stranici www.studij.hr


[OPŠIRNIJE]Hour of code
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 8. 12. 2017. 11:28

Učenici naše škole sudjelovali su u projektu Hour of code, globalnom pokretu koji se održava od 4. do 8. 12. u preko 180 zemalja, a u Hrvatskoj je sudjelovalo 318 škola i više od 13.000 učenika. Kroz jedan školski sat učenici trećih i četvrtih razreda isprobali su App lab, jednostavan alat za izradu mobilnih aplikacija.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje „Navike promjeni i školu opremi“
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 6. 12. 2017. 10:14

Tuzla 5.12.2017. naši učenici Matea Sertić i Rene Kumić u pratnji mentora prof. Jadranke Marinac i Dražena Luketića su bili na svečanom otvorenju natjecanja „Navike promjeni i školu opremi“ u kojem sudjeluje i naša škola. Natjecanje je organizirano u sklopu regionalne suradnje osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona ( Bosna i Hercegovina ) i Brodsko-posavske županije te će trajati četiri mjeseca. Uskoro više o samom natjecanju.


[OPŠIRNIJE]Pokrenimo se - volontirajmo
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 6. 12. 2017. 09:26

Povodom Dana volontera 5.12.2017. u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi organiziran je okrugli stol na temu volontiranja u lokalnoj zajednici. Sudionici okruglog stola bili su predstavnici učenika volontera, gradske Udruge volontera te predstavnici osnovnih škola koje tek planiraju krenuti u svijet volontiranja. Cilj ovog okupljanja je  poticanje na volontiranje od početka školovanja te odgoj za volontiranje.  Kroz brojne radionice i volonterske akcije mladi ljudi prihvaćaju pomaganje drugima kao stil života. Želimo li taj cilj postići , moramo što više surađivati i umrežavati se. Volonteri Elektrotehničke i ekonomske škole predstavili su svoj rad i prenijeli dojmove sa brojnih volonterskih akcija   te suradnje sa gradskim udrugama. Voditeljica školskih volontera Mira Linjaković,prof. savjetnik inicirala je ovaj skup , prenijela svoja iskustva i podijelila materijale koji bi mogli biti korisni pri osnivanju novih klubova. Pri tome je ostvarena suradnja sa Volonterskim centrom Osijek. Svi sudionici pokazali su interes i dobru volju za suradnju i neke nove volonterske akcije.

Iskreno se nadamo da će inicijativa koja je potekla iz Elektrotehničke i ekonomske škole ići dalje u pravom smjeru.


[OPŠIRNIJE]"Školski radio" počeo emitirati
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 1. 12. 2017. 23:25

U dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole održan je koncert povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti i početka emitiranja „Školskog radija.“ U projektu sudjeluju Elektrotehnička i ekonomska škola, Osnovna škola ”Mato Lovrak” i  internetski portal „NG Buntovnici.“ Nakon prvih radiosignala iz prostorija naše škole učenici uključeni u školski rock bend i tamburaški sastav demonstrirali su svoje vještine na koncertu. Vježbeničke tvrtke su se također potrudile i ponudile gostima osvježavajuće napitke i grickalice.


[OPŠIRNIJE]JAVNI POZIV ZA PONUDE ŠK. GOD. 2017./2018.
Sanja Müller-Zoričić / datum: 27. 11. 2017. 15:03

objavljeni su  27.11. 2017. godine u izborniku Javni pozivi za  ponude


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju